Hur man borsta Collie för en konforma Match

February 2

Hur man borsta Collie för en konforma Match


Collies är kända för sina fulla, tjocka rockar, och det är särskilt viktigt att lyfta fram den här funktionen när de förbereder för en konforma match. En grundlig grooming kan gå en lång väg mot att göra din collie päls det bästa det kan vara. Men på grund av deras fulla rockar, grooming collies för utställningsringen är en färdighet som kräver övning och tålamod, så ta dig tid att finslipa dina färdigheter innan du försöker att exploatera för utställningsringen.

Instruktioner

• Ta bort mattor och trassel från collie päls. För stora mattor, använder dematting raken. En dematting raken är en typ av borste används speciellt för att ta bort tovigt hår långhårig hund. De kan hittas i de flesta sällskapsdjur leverans butiker och på nätet. För mindre mattor och de flesta trassel, använd den grova kammen. En grov kam är en kam som gjorts speciellt för användning av professionella hundgroomers att reda ut långa rockar. Vissa sällskapsdjur leverans butiker kan bära dem, men en butik som vänder sig till professionella groomers är mer benägna att ha dem till hands. Var noga med att ta bort mattor och trassel försiktigt för att undvika att obehag för din collie.

• Pensla kropp hunden med tjock tråd stift borste, arbeta framifrån och bakåt. Tjock tråd stift borstar likna mänskliga hårborstar, men med metalltänder. De är utmärkta för utjämning långa, tjocka rockar. Använd inte denna borste på huvudet eller benen.

• Borsta huvud, ben och fötter av din collie försiktigt med slicker pensel. Slicker penslar har ett stort antal fina, some skarp, tänder. De används för att jämna ut den finare hår finns på en hundens huvud och underben.

• Placera din hund i ett badkar fyllt till hälften med vatten. Blöt hundens päls ordentligt, sedan schamponera rocken, försiktigt så att inte få schampo i hundens ögon. Skölj schampo av din collie päls. Alla hund schampo kommer att göra och kan hittas på din lokala djuraffären. Original Dawn diskmedel kan också användas.

• Lägg balsam till din hunds päls. Den balsam du använder bör vara en formulerad speciellt för användning hos hundar. Alla djuraffärer kommer att bära en mängd olika lämpliga anläggningar. Låt balsam sitta i 2-3 minuter och skölj sedan din hund ordentligt. Ta bort din hund från badkaret och handduk honom lätt.

• Placera collie på grooming bordet och föna din hunds päls helt med kraft torktumlare. En kraft torktumlare finns en hårtork särskilt utformad för att användas av professionella hundgroomers. Den liknar något en butik vac och blåser luft vid en mycket hög hastighet.

• Trimma din hunds naglar med nagelsaxen. Spikarna blir mjukare efter badet, så att de blir lättare att trimma.

• Klipp håret på fötterna, underbenen, jawline och öron med saxen, liksom whiskers. Om du gör det rensar upp konturerna av din hund för utställningsringen.

• Borsta din hund en gång med tjock tråd stift borste och slicker borste.


Relaterade artiklar