Hur att montera och visa gamla vykort

November 7

Hur att montera och visa gamla vykort


Samla gamla vykort är en lektion i historia, geografi, kultur och fotografier. Privata vykort först uppfanns av John P. Charlton 1861 och varade fram till 1873 då regeringen skapat sina egna vykort. De vanligaste icke-postkort som används över hela världen i dag kräver ett frimärke som ska fästas på baksidan av ett bildkort. Emmanuel Hermann uppfann denna variation i Österrike 1869. Vykort måste bevaras, visas och skyddas ordentligt för att upprätthålla bilden och kvaliteten på kortet och förhindra onödig försämring.

Instruktioner

• Välj syrafritt, arkiv kvalitet material att montera och visa gamla vykort att hålla dem bevaras och oskadad under en längre tid. Leta efter produkter märkta i enlighet med detta för att säkerställa bästa bevarandet av vykorten. Välj en skrot bok eller fotoalbum, monterings stommar eller hörn och separationsark som passar dessa kvalifikationer.

• Tvätta händerna eller bära mjuka, rena bomullshandskar för att hantera vykorten, särskilt värdefulla eller historiskt betydelsefulla vykort.

• Rengör vykort försiktigt med en mjuk, ren trasa innan du sätter dem på displayen på ditt album. Gnugga inte korten. Torka dem lätt på båda sidor. Skriva, bilder, bifogade frimärken och speciella signaturer måste hanteras varsamt.

• Ordna korten på varje sida innan du ansluter eller montera dem på sidorna för att se till att du gillar placeringen och för att förhindra att behöva flytta runt dem en gång monterade.

• Använd antingen permanent klibbiga fästen eller prova monterade hörn som gör att du kan flytta vykort när det behövs. Se till att någon av dessa är också arkivkvalitets-.

• Montera klibbiga monteringsstycken eller hörnen noga på vykorten innan du lägger dem på sidan. Böj inte hörnen på gamla vykort. Om du använder de klibbiga monterings bitar, bifoga dem till områden som inte har särskilda stämplar eller skrift. Tryck korten med bifogade hörn eller klibbiga bitar försiktigt på albumsidan.

• Placera ett ark eller en sida av Mylar, glassin eller syrafritt papper mellan varje sida av gamla vykort för att hålla dem från att röra varandra.

• Förvara album i temperatur, ljus och fuktkontrollerade områden i ditt hem, kontor, museum eller butik.


Relaterade artiklar