Hur man skriver ett brev till en vän som förlorat ett jobb

December 8

Hur man skriver ett brev till en vän som förlorat ett jobb


Att förlora ett jobb, antingen genom bränning eller uppsägningar, är en stor liv övergång som kan leda till att personen förlorar sitt jobb för att känna sig deprimerad, rädd och misslyckade. Skriva ett brev till en vän som har förlorat sitt arbete kan du sympatiserar med din vän och ge uppmuntran och stöd utan att vara aggressiv eller alltför påträngande.

Instruktioner

• Bekräfta att din vän har blivit arbetslös och bekräfta din vän att han kan lita på ert stöd. Att förlora ett jobb kan leda din vän att känna misslyckas; hänvisar till specifika exempel på hans utbildning, utbildning och / eller arbetsplats framgångar påminna honom om att han är inte bara en kvalificerad, men en värdefull medarbetare. Om din vän var din medarbetare, tala om för honom hur mycket du gillade att arbeta med honom och som personliga egenskaper du kommer att sakna mest. Uttryck din sympati.

• Dela alla arbetslöshets erfarenheter du har gått igenom. Din vän kan vara orolig eller har ångest om att hitta ett annat jobb. Hon kan finna tröst i att veta att andra människor har gått igenom en liknande händelse och att saker och ting kommer att lösa sig till det bättre. Erbjud några tips om ekonomi (till exempel, spara pengar eller hur man samlar in arbetslöshetsförmåner) som du kanske har lärt sig under arbetslösheten.

• erbjuda hjälp. Hjälp kan komma i många former. Om du är ekonomiskt i stånd att låna ut pengar till din vän när han inte arbetar, och känner dig bekväm att göra så, låt honom vet att han kan ringa dig om det behövs. Volontär att brainstorma jobbidéer med din vän och att granska anställnings klassificeras annonser. Erbjuda praktiskt stöd som fungerar som en referens eller göra introduktioner till dina affärskontakter.

• Tala om för din vän att du är tillgänglig för att prata på sin fritid. Din vän kan behöva utrymme och tid att absorbera förlora sitt jobb på sina egna villkor. Avstå från att kontakta din vän att få regelbundna uppdateringar på hennes jobbsökande. Om du gör det kan lägga till negativa känslor hon redan känner, att skapa ytterligare stress. Lita på att om hon vill ta dig på ditt erbjudande att hjälpa, kommer hon att kontakta dig. Om du gör, dock, märker att din vän är att isolera sig från vänner och familj, försiktigt försök att ingripa och uppmuntra henne att hålla andra delar av sitt liv så normalt som möjligt.


Relaterade artiklar