Vad är den snabbast växande marktäcke?

November 17

Vad är den snabbast växande marktäcke?


Ground täcker är lågväxande växter som används för att täcka en hel del mark eller utrymme mellan andra växter. De snabbast växande sorter fylla i kala områden snabbt, oftast inom en säsong.

Fördelar

Marktäckande är attraktiv under och runt andra växter, avskräcker ogräs, och hjälper till att förhindra erosion av stora delar av sluttande mark.

Överväganden

Det finns många val av mark omfattar: vintergröna, lövfällande, blomning och icke-blommande. Vissa tål full sol medan andra behöver skugga för att se sitt bästa.

Vinca minor

Vinca minor är en populär snabbväxande vintergröna marktäcke med gröna, gula eller brokiga blad och lila eller vita blommor. Den blommar på våren och försommaren och är ett bra val för en skuggig plats eller en som tar emot partiell solen, som under träden.

Creeping Phlox

Creeping flox är vintergröna och blommar ymnigt när planterade i full sol, som på en öppen sluttning. Blomningarna finns i en mängd olika färger och bladverket är mörkgröna och taggiga.

Creeping Jenny

Bladen av smygande Jenny (eller PENNINGBLAD) är ett gyllene grönt och blommar gult. Det kan planteras i sol eller halvskugga. Creeping Jenny gör väl nära myrar och dammar.

Försiktighetsåtgärder

De snabbast växande marken täcker kan få ut av kontroll i trädgården snabbt. Aggressivt trimma dem tillbaka i början av våren kommer att hålla dem snyggt och prydligt och inom sina rättmätiga gränser.


Relaterade artiklar