Science Fair Projekt och idéer för åttonde Grade kemi

March 18

Science Fair Projekt och idéer för åttonde Grade kemi


Högstadiet vetenskap mässor kräver projekt som accelereras över elementär nivå, men inte nödvändigtvis lika svårt som de som krävs i high school. Åttonde väghyvlar som letar efter bra idéer för deras vetenskapsmässa kan ta på kemirelaterade projekt som är intressanta för att förbereda och har klass-nivå lämpliga resultat.

Dog Saliv Project

Hundar äter nästan vad som helst, men de verkar aldrig bli sjuk på grund av det. Kan det ha något att göra med en hund saliv? För att ta reda på, genomföra ett vetenskapligt projekt som avgör om saliven av en hund kan slå ut Staphylococcus bakterier. Samla saliv från tre olika hundar, erhålla frystorkade Staphylococcus epidermis bakterier (be en lärare var man kan hitta det), näringsagar (ett vanligt ämne som används av forskare som gör det möjligt för bakterier att växa synligt), petriskålar sterila pipetterna, pincett, sax , filterpapper, bomullspinnar, blekmedel och koppar. Placera agar i petriskålar och blanda sedan med bakterierna, sprider den på toppen med en bomullspinne. Låt bakterierna växa under 24 timmar. Häll saliv i varje kopp som identifierar hunden saliven kom ifrån. En av koppar bör innehålla blekmedel i stället för saliv. Använd filterpapper för att doppa i saliven och blekmedel med pincett och placera saliven i petriskålar på toppen av bakterierna. Vänta 24 timmar. Ta bort papperet och ta del av hur mycket av bakterierna avlägsnas från varje maträtt. Spela resultaten.

CO2 och Växternas tillväxt

Bestäm hur växters tillväxt kan påverkas av den mängd koldioxid i luften omkring den. Projektet handlar om kemi floran och miljön och hur den påverkas av växthuseffekten. Resultaten av projektet kommer att hjälpa eleverna bättre förstå CO2-utsläppen och den globala uppvärmningen. Skaffa två stora soda flaskor med toppar bort, två torv koppar för växt grobarhet, en liten kopp, en rad olika grödor frön som korn, majs eller ärter, planteringsjord, bakpulver, vinäger och en termometer. Använd torv koppar och planteringsjord att gro fröna och placera en maträtt med bakpulver i det bredvid var och en. Tillsätt en liten mängd ättika i bakpulver för att skapa CO2-utsläpp genom en kemisk reaktion. Placera en termometer bredvid varje växt och täcker det hela med en läsk flaska med botten avskuren. Duplicera inrättats med en annan identisk kontrollexperiment som inte har ättika och bakpulver blandning i den. Jämför tillväxt, vattenånga och temperatur resultat dagligen i en vecka.

Jäst producerar koldioxid

Den kemiska reaktionen som sker när baka bröd är ofta på grund av innehållet jästen i receptet. Förutom att ge smak och hjälpa brödet stiga, producerar aktiva jäst koldioxid som kommer att avge betydande utsläpp. Demonstrera hur jästen producerar denna gas genom att blanda en kopp ljummet vatten med ett paket av aktiv torrjäst och en halv kopp socker. Häll blandningen i en gallon ziplock påse och pressa ut all luft ur den innan försegling. Placera påsen på en varm plats och vänta på en timme för att se påsen expandera med gas.


Relaterade artiklar