Vad Tre saker Gör gröna växter behöver för att överleva?

June 3

Vad Tre saker Gör gröna växter behöver för att överleva?


Växter är levande organismer som växer och reproducerar. Växter har grundläggande behov som gör andra levande varelser: mat, vatten och en lämplig miljö för god tillväxt och reproduktion. Om anläggningen saknar en av sina grundläggande behov, kommer det att lida. Gröna växter utgör en stor majoritet av alla växter på jorden.

LjusGröna växter behöver ljus för att producera sin egen mat genom fotosyntes. Fotosyntesen är den process genom vilken växten omvandlar energin från solljuset till livsmedel. Solenergi kan samlas in av klorofyll, det pigment som ger växterna sin gröna färg. Klorofyll lagras i kloroplaster, växtens celler. Solenergi i kombination med vatten och koldioxid producerar socker glukos eller kolhydrater - anläggningens mat. En anläggning som inte alltid får tillräckligt ljus, vatten och luft i en lämplig uppväxtmiljö kan inte producera tillräckligt med mat för att överleva. Vissa växter behöver mer ljus än andra för att skapa sin egen mat för att växa och föröka sig. Till exempel kan hosta anläggningen tål så lite som fyra soltimmar per dag, medan solen älskande bougainvillea kräver minst 8 till 10 timmar direkt sol per dag. Solljus är inte nödvändigtvis det enda ljus i vilken en växt kommer att frodas. Gröna växter behöver blått, rött och infrarött ljus för tillväxt och blomning. Artificiell belysning som härmar våglängd av solljus har visat sig vara lika effektivt som naturligt solljus.

Vatten

Vad Tre saker Gör gröna växter behöver för att överleva?


Ingen organism kan överleva utan vatten. Växter förlorar vatten genom sina blad i en process som kallas transpiration. Om en anläggning framkommer mer vatten än den tar emot, kommer anläggningen vissna och så småningom dö. Rötterna av anläggningen använder vatten för att ta upp näring från jord eller annat odlingssubstrat. Dessa näringsämnen transporteras upp genom växtens kärlsystem till de olika delar av växten. Vissa växter kräver mer vatten än andra. Öknen kaktus, till exempel, lever i en miljö som får mindre än 25 centimeter regn per år, men anläggningen lagrar varje dyrbar droppe i sin saftiga stem systemet.

Växande Miljö

Vad Tre saker Gör gröna växter behöver för att överleva?


Gröna växter behöver koldioxid från luften för fotosyntes. Koldioxid erhålles från andning av andra levande varelser, såsom människor och djur. De flesta gröna växter växer i jord, ett odlingsmedium fylld med rika mineraler och andra näringsämnen som behövs för tillväxt. Vissa växter kräver vissa typer av jord över andra för att utvecklas och producera frukt. Blåbär buske, till exempel, behöver sur jord för att producera sin frukt, och languishes i kalkhaltig, basisk jord. En grön växt inte nödvändigtvis marken som ett lämpligt odlingssubstrat, dock. Hydroponics är en metod för att odla gröna växter i ett näringsrikt, vatten-lastad miljö utan någon jord eller stöd.


Relaterade artiklar