Livsmedelssäkerhet lektioner för barn

October 26

Livsmedelssäkerhet lektioner för barn


Det finns ett antal risker som är förknippade med matlagning och äta mat. Många av dessa risker kan undvikas och kan förhindra sjukdom eller skada. Som sådan, att lära barn om livsmedelssäkerhet är ett bra sätt att hjälpa dem att etablera goda vanor när det gäller mat. Att lära barnen om livsmedelssäkerhet, ge information om rätt matlagningtekniker, samt kök säkerhet.

Kök Säkerhet

Som barn blir äldre, kan de utveckla ett intresse för att hjälpa till med bakning eller matlagning livsmedel. Det är därför viktigt att du undervisar barn om farorna som finns i köket och hur man undviker dem. Lär barnen att alltid gå med knivar med handtaget inför dem och bladet nedåt. Detta kommer att förhindra allvarlig skada i händelse barnet faller med kniven. Dessutom se till att barnen vet att vända potten hanterar bort från kanten av disken för att undvika att spilla heta innehållet på sig själva. Råd barn att laga mat på låg temperatur för att undvika varm mat stänk på sin hud. Undervisning barn att inte röra varma rätter, spisar och ugnar kommer att hjälpa dem att undvika brännskador medan matlagning.

Undvika Spoiled mat

Instruera barn att undvika att äta eller konsumera bortskämd mat och dryck. Barn bör alltid läsa utgångsdatumet på mat och dryck. Om inget utgångsdatum är närvarande, kan barnen lukta mat och dryck och kontrollera att inga konstiga eller ovanliga lukter förekommer. Mejeriprodukter, framför allt, avger lukter när bortskämda. Andra livsmedel såsom frukt och bröd kan växa mögel på dem när de inte längre är lämpliga för konsumtion. Lära barn att kyla mat direkt är ett annat sätt att se till att de utövar en sund livsmedelssäkerheten. Barn ska också lära sig att frysa livsmedel de kommer inte konsumerar mer än ett par dagar för att förhindra nedbrytning.

Sjukdom Förebyggande

Mat och dryck konsumtion är ett sätt att barn antingen passera eller uppnå sjukdom. Vare sig det är matförgiftning eller influensa, lära barn att hålla sig frisk genom livsmedel kommer att bidra till att förebygga sjukdom. Barn bör lära sig att alltid kontrollera kött för blod som kommer att indikera att det inte tillagas ordentligt för att undvika livsmedelsburna sjukdomar. Dessutom, lära barn att kontrollera om maten var beredd i en ren miljö också kommer att bidra till att förhindra sådana sjukdomar. Barn ska inte vara rädd för att fråga var maten kom från eller hur det var beredd innan du dricker det. Dessutom bör barn undvika att dela mat och dryck med vänner och familjemedlemmar för att undvika lätt passerar förkylning, influensa och andra bakterier till varandra. Barn bör också lära sig att alltid tvätta frukt och grönsaker innan du äter för att ta bort smuts och bakterier som kan göra dem sjuka.

Rengöring av kök

Lär barnen att en ren kök kommer att hjälpa till att förebygga sjukdom eller skada från livsmedel. Tvätta alltid rätter direkt efter tillagning för att förhindra flugor och andra insekter från att lockas till ditt kök. Berätta barn att anmäla en vuxen att använda varmt vatten och blekmedel vid rengöring blod eller andra livsmedels biprodukter från köksbänkarna, liksom. Att lära barn att skölja ur skålen svampar och trasor med tvål och varmt vatten noggrant efter varje användning för att förhindra bakterier bygga upp. Handdukar maträtt bör också tvättas varje vecka.

Handtvätt

Barn ska alltid tvätta händerna innan du hanterar eller konsumerar mat. Instruera barnen att tvätta händerna med varmt vatten och tvål för 60 sekunder och torka dem med en ren handduk. Detta kommer att bidra till att förhindra spridning av bakterier från händerna till munnen.


Relaterade artiklar