Vitaminer för att stoppa håravfall

September 28Håravfall har många orsaker, inklusive sköldkörtelsjukdom, bakteriella infektioner, läkemedelsinteraktioner, åldrande, hormonella och cirkulationsproblem, liksom näringsbrist, enligt University of Louisville. Kosmetiska behandlingar och hårfärgnings kan också orsaka störningar i hårstrået. Hälsa och balans i kroppen kan minska håravfall genom att lägga till kosttillskott och vitaminer för att stärka hormonella system och spridning till hårbotten.

Vitamin A

Konsumtionen av vitamin A är viktigt för att upprätthålla god hårväxt, enligt Ohio State University. Hårstrået stärks genom att stimulera hårväxt cykeln i hårsäcken med retinoider, ämnen som finns i vitamin A. bästa mat källor för naturligt vitamin A kommer från morötter och gröna bladgrönsaker.

Vitamin B

En annan orsak till håravfall är stress, förklarar University of Maryland Medical Center eller UMMC. B-vitaminer är kända för sin förmåga att lugna jangled nerver och lägre spänningsnivåer. UMMC rekommenderar att lägga till en B-komplex-vitamin i kosten för att behandla stress och förhindra håravfall. University of Illinois at Urbana McKinley Health Center förklarar att vitamin B12 är ett nödvändigt näringsämne för korrekt nervfunktion, produktionen av röda blodkroppar och cirkulationen i hårbotten.

Vitamin D

Håravfall är ofta utlöses av hormonella störningar, rapporterar Dermatology Online tidning från University of California i Davis. Vitamin D fungerar som en steroid hormon, förebygga hormonella brister och stimulera hårväxt. UC Davis tillägger att människor som lider av rakitis också kan ha håravfall på grund av brist på adekvat vitamin D.

E-vitamin

Vitamin E hjälper till med förbättrade blodflödet till hårbotten och stärkandet av kapillärerna för att främja hårväxt. Tillsatsen av vitamin E till den dagliga kosten kommer att stimulera hårbotten och hårsäckar, vilket möjliggör ytterligare hårväxt, enligt UMMC. Vitamin E olja kan masseras in i huden i hårbotten för att öka blodflödet. E-vitamin finns i hälsosamma fetter och oljor, såsom olivolja och i hela korn.


Relaterade artiklar