Om rullstols övningar

July 24

Om rullstols övningar


Ofta de i rullstol erfarenhet betydande spänningar i nacke, axlar och rygg efter en hel dag. Rullstols övningar lindra mycket av smärtan genom att öka en persons styrka och underhålla, inte bara muskeltonus, men också flexibilitet. Ju mer rörelse man har när i en rullstol, desto bättre framgång han kommer att ha med viktkontroll ansträngningar och matsmältning. Bäst av allt, rullstols övningar är utmärkta humör boosters.

Resistens

Styrketräning hjälper till att bygga styrka. Styrketräning är inget annat än stretching band som erbjuder motstånd. Dessa övningar specifikt inriktade på överkroppen och benen. Träningsband kan användas för bensträck, pull nedgångar, bål rotationer och axel rotationer. Man bör välja band mest lämpade för sin utvecklingsnivå. Banden är relativt billiga och ger medel, höga och låga nivåer motstånd.

Yoga

Utövandet av yoga är bra för både psykisk och fysisk lättnad. Det finns yogaklasser som är särskilt utformade för dem i rullstol. Rörelsen som deltar i yoga förbättrar flexibiliteten i kroppen och förbättrar anda. De särskilda yogaklasser för rullstolsbundna personer använder yogaställningar som utformats speciellt för personer med fysiska funktionshinder. Yoga ger bra övning för även gravt funktionshindrade personer.

Styrka

Hantlar är bra för styrketräning. Individer i en rullstol kan också använda fria vikter eller ens träningsmaskiner. De som började med motstånd band finner att så småningom de vill flytta till en svårare form av motion. Styrketräning med vikter ger nästa nivå upp i rullstols övningar.

Gym

Delta i ett gym garanterar en ordinarie plats för ett bra träningspass. Med mer uppmärksamhet åt behoven hos funktionshindrade personer och vikten av motion för hälsa, har gym för personer med funktionshinder startat över hela landet. Utformningen av maskinerna i gymmet är specifikt för flexibilitet i användningen. Säten svänga ut och fot remmar sätts för att hålla benen på plats medan individer använder maskinen rodd eller bröstpress säkert.

Dans

Dans är ett av de bästa rullstols övningar och ofta, för dem som älskar musik och kamratskap, det roligaste. När du ansluter en rullstols dansgrupp att få motion, kommer en deltagare att finna att det finns många olika typer. Flexibilitet utbildning uppnås genom den övre kroppsrörelse. Det är möjligt att få en rask konditionsträning om någon inte är begränsad till en elektrisk rullstol. Partner dans är också en möjlighet i vissa klasser.

Sport

Rullstolssporter är också bra sätt att mixen fysisk kondition rullstols övningar med umgänge. Lag för sporter som rullstols basket har fastställts över hela landet sedan det första spelet i 1946. Det finns flera olika nivåer av klassificering baserat på mängden av funktionshinder. Rullstols raser är det ultimata för hjärt-kärlsystemet och överkroppen styrka.

Sträckning

Stretching bör vara en del av allas dag, inte bara de i rullstol. Strech förbereda musklerna för alla typer av styrketräning. Det har även flexibiliteten och elasticiteten i musklerna. Under dagen, stretching rullstolsövningar minskar byggt upp belastningen på muskler och bidra till att minska smärta och tryck.


Relaterade artiklar