10 optiska illusion fakta

September 18

10 optiska illusion fakta


Optiska illusioner uppskattas av många människor. Inte bara är de underhållande, men de visar också information om arbetet i det mänskliga ögat och hjärnan. Dessa två organ är de viktigaste delarna av människokroppen för att behandla information. Även personer med 20/20 vision och hög IQ kan luras av optiska illusioner.

Lurar hjärnan

Negativ bild på näthinnan kan vara en positiv sak, åtminstone när det gäller att låta dig uppskatta optiska illusioner. Enligt professor Michael Bach, detta är namnet på en process som lurar hjärnan att tro att det är att se något det inte är. Det orsakas av en anpassning av fotoreceptorer i näthinnan när en person tvingar hennes ögon att fixera på en punkt för en längre tid, enligt University of Utah.

Varför negativ bild på näthinnan sker

Negativ retinal efterbild inträffar när dina näthinnor utsätts för samma nyans i flera sekunder, på grund av stimulering av ganglieceller, enligt Bach.

Positiv bild på näthinnan

Det finns också ett fenomen som kallas positiv retinal inbränning, även om forskarna donâ € ™ t förstå detta så bra. Ett exempel på en positiv bild på näthinnan är den effekt du ser när du vifta med tomtebloss genom luften, enligt Ögonläkare James Ver Hoeve.

Stellar optiska illusioner

En stjärna konstellation är egentligen inte en grupp av stjärnor på samma sätt som planeterna i solsystemet är en grupp. Enligt University of Wisconsin forskarassistent Chris Dolan, stjärnkonstellationer är helt imaginära.

Fakta om stjärnbilder

En stjärna konstellationer är grupper bara i visuell bemärkelse, eftersom de skapar 2-D former eller tecken människor kan känna igen. I själva verket kan stjärnorna som gör dem vara stora avstånd från varandra, i olika delar av universum.

Ser ansikten

Det finns flera optiska illusioner rörande objekt som visas för bildande egenskaperna hos ett ansikte. "Vända mot på Mars" fotograferar av Cydonia regionen av planeten som fattats av den amerikanska Viking 1 Orbiter på juli 1976 verkar visa ett ansikte på Mars yta. Människor är bra på att känna igen ansikten och kan se dem i osannolika ställen, såsom fronter av bilar. Detta fenomen kallas pareidolia.

Moon storlek illusionen

Månen storlek illusionen gör månen ser större när det är på horisonten än när det är högt på himlen. I verkligheten månen storlek är densamma. Denna optiska illusionen har visas för tusentals år, enligt NASA. Denna optiska illusion är inte helt klarlagda av forskare, men det finns många olika hypoteser om vad som orsakar det.

Touching the moon

Du kan göra din egen optiska illusioner genom att använda ett objekt som är 384.400 km från jorden. Ändamålet är månen. Till exempel kan du ta ett fotografi av en vän låtsas att röra eller hålla månen om du komponera ditt skott rätt.

Lik kan skapa optiska illusioner

Enligt författaren Eric Gryzymokowski kan lik skapa en optisk illusion. Gryzymokowski utmanar tron ​​att människans hår och naglar fortsätter att växa efter döden, hävdar att det är en myt. I själva verket, skrumpnar huden, skapa utseendet på fortsatt hår och naglar tillväxt.

Optiska illusioner kan rädda liv

Gryzymokowski hänvisar också till en annan dödsrelaterade optisk illusion. Detta är avsett att förhindra dödsfall och skador i Vancouver, där vägbulor har målats med en 3-D bild av en ung flicka som leker med en boll att sakta ner drivrutiner fortkörning.


Relaterade artiklar