Så här använder du låttexter att lära bildspråk

July 22

Så här använder du låttexter att lära bildspråk


Använda texter för att lära bildspråk kan vara effektiva eftersom eleverna älskar allmänhet låtar och inte hittar dem så skrämmande som poesi. Eleverna svarar ibland negativt strofen formuläret och språk som skiljer sig från prosa. Även om huvudprinciperna i texter liknar dem i poesi, inte eleverna inte tycks reagera på samma negativa sätt. Många studenter tycker bildspråk i låtar att vara tilltalande och utmanande.

Instruktioner

• Beskriv skillnaden mellan bokstavlig språk som säger något med de exakta orden och bildspråk som representerar något. Ge ett exempel på bokstavlig språk som "Min kärlek är uppriktig" och bildspråk, "Min kärlek är som en spirande blomma." Diskutera skillnaden. Dela ut en lista med definitioner av termer som används i bildspråk och diskutera innebörden av varje med klassen. Lista följande på tavlan: "Katten log sött." "Tyst". "Han är som en hjälte från den grekiska mytologin." "Han har två fingrar." "Hon är en ros." "Hunden skällde samtidigt som badade." Be eleverna att identifiera vilka figur sikt var och en av dessa poster beskriver.

• Fördela kopior av texterna till Dylans "Like a Rolling Stone" eller en liknande låt. Spela låten som eleverna följer texterna. Låt eleverna berätta vad de tycker innebörden av titeln är. Vad Dylan jämföra med en rullande sten? Diskutera här. Tala om för eleverna att göra tre kolumner i sina anteckningsböcker och titel dem "bokstavlig" "liknelse" och "metafor." Låt dem titta igenom låten, identifiera så många av dessa som de kan och lägga dem under lämplig kategori i sin lista. Be en elev läsa en liknelse från sin lista. Har en annan elev läsa en rad i texten som har denna liknelse. Diskutera. Gör samma sak för metaforer. Nu tittar på den bokstavliga terminologi och jämföra effektiviteten för att få innebörden över. Diskutera.

• distribuera kopior av Billy Joels "Piano Man" eller något liknande. Spela låten. Be eleverna att klassificera följande: ". Mikrofonen smells like en öl" "Och piano, det låter som en karneval" eller Vilken typ av bildspråk är Joel använder? Vad betyder Joel menar med "Makin 'kärlek till sin tonic och gin?" eller "de delar en drink de kallar ensamhet." Diskutera dessa. Låt eleverna omvandla en linje från texterna i allitteration och infoga ett ord tyder onomatopoetiska uttryck. Dela dem med klassen.

• Ge eleverna att skriva texter till en ursprunglig sång om de kan. Om inte, berätta för dem att ta en enkel melodi som "Yankee Doodle" och skriva åtminstone en rad av original texter med hjälp av bildspråk. Dela med klassen.

• Utvärdera framgången med lektionen genom att ge en frågesport om villkoren för bildspråk som nämndes. Grade tidningarna.


Relaterade artiklar