Hur man byter knoppar på en gasspis

December 25

Hur man byter knoppar på en gasspis


Den vanligaste reparation till en gasspis handlar om att ersätta kontrolltemperaturvreden. Gör detta när rattarna fastnar, vilket gör det svårt att använda brännarna, eller när du inte längre kan läsa temperaturindikatorer på ratten. De flesta större tillverkare av apparater har ersättnings rattar till salu i hårdvara och hem leverans butiker samt genom tillverkarens egen hemsida, det bästa valet för en ovanlig kamin. Notera tillverkare och modellnummer innan du handla för att se till att du får rätt rattar. Äldre spisar kan kräva universella knoppar gjorda för att passa alla fabrikat och modell.

Instruktioner

• Stäng alla brännare till avstängt läge innan du tar bort den gamla rattar. Fatta dem med fingrarna och dra ut.

• Om vreden sticker på grund av en ansamling av mat eller fett, spraya botten av ratten med fönsterputs, ugnsrengöringsmedel eller spray smörjmedel. Använd tång för att ta tag i ratten vid sin bas och dra av om det motsätter sig återsändande.

• Ta ersättnings rattar och rada upp dem med stammen. Skjut dem. I de flesta fall, knopparna har en D-formad montering och passar endast med rätt inriktning för stammen.

• Dra ut gummipackningen runt stammen att ha rätt grund för push-in stil knoppar, om det behövs. Använd tång för att hjälpa till med denna uppgift.

• Testa vreden så att de få tillgång till tändningslåset genom att vrida varje brännare på. Justera packningen vid behov.


Relaterade artiklar