Hur ID en liten bugg i mitt hus

October 5

Hur ID en liten bugg i mitt hus


En liten bugg i ditt hem kan vara en av miljontals arter. De flesta av dessa är ofarliga, men några slag skadar ditt hus, kan föröka sig till den grad att de blir en olägenhet eller bita människor och husdjur. Du kanske inte kan identifiera din felrapport exakt, men du kan begränsa möjligheterna ner till en grupp av buggar och kolla upp det är inte en skadedjur. Om du fortfarande är väldigt nyfiken, behöver du antagligen att döda bugg eller ta en mycket närbild fotograferar och skicka det eller fotografiet till en expert.

Instruktioner

• Fånga bugg i rutan, med hjälp av papper att skjuta bugg i. Sätt på locket på lådan om felet har vingar eller tycks kunna krypa upp sidorna.

• Undersök felet med förstoringsglaset.

• Räkna antalet ben felet har. Insekter har sex. Spindeldjur som spindlar och kvalster har åtta. En varelse med fler ben än du kan räkna är förmodligen en tusenfoting eller Millipede. Buggar som ser ut som larver eller larver är insektslarver.

• Kontrollera att felet inte är ett skadedjur. De viktigaste att utesluta är vägglöss och loppor, som kräver behandling om ditt hus är angripna. Dessa är både insekter. Om felet är en insekt, jämför det med bilder i en identifiering guide. Fästingar, som är spindeldjur, ibland bita och sprida sjukdomen men sällan finns inuti.

• Placera linjalen under rutan. Om felet är långsam, tippa den på pappret och placera linjalen bredvid. Alternativt, satte en krona eller krona i rutan.

• Ta flera närbilder av buggar och linjal eller mynt för att visa att en expert eller att lägga på en identifierings forum på nätet. För att hitta en off-line expert, kontakta en lokal museum, universitet eller entomologi grupp. Det är nästan omöjligt för amatörer att exakt identifiera de små buggar ..


Relaterade artiklar