Vintagekläder på 1930-talet

January 11930-talet var en period av hög stil. Kommande av klaff modet i Roaring '20s, de "var 30-talet kännetecknas både av en enkel elegans och en sparsam nödvändighet. Delvis på grund av den stora depressionen, de flesta material var billigare och många av decenniet stilar var mer tillgänglig. Ändå 1930 representerade också high fashion och djärva uttryck.

Baddräkter

Kvinnors baddräkter på 1930-talet påminner om den i ett stycke baddräkt i dag. De baddräkter var antingen axelbandslös eller cirklade bålen strax under armhålorna, eller hade en liten djup urringning med smala axelband. Bottnarna av kostymer antingen formas efter precis ovanför låret, vilket skapar en rak horisontell kant till botten av dräkten, eller bildas en kort kjol som spände ut från midjan. Herr baddräkter var inriktad mot den atletiska, är stramare och har en högre midja för bättre rörlighet.

Hattar

Mössor för kvinnor på 1930-talet ingår motorhuvar med både långa och korta brätten. Materialet i de långa brätten var lätta och formbara, även om de kortare brätten var mindre flexibel. Andra damhattar ingår modifierad safari hattar, med brättet på ena sidan fäst uppåt mot hatten, och bredbrättad stråhattar. Mäns hattar ingår de klassiska fedora, vanligen tillverkade av filt, och korta brätten porkpie hattar. Newsboy lock, i vilket den främre delen av locket är ansluten till den främre kanten av brädden, var också populära.

Aftonkläder

Kvinnors aftonklänningar var långa, ofta når förbi fötterna, med en måttlig spår efter den. Klänningar hade också en liten hals steget och en djupare dopp i baksidan av klänning, som ofta refereras till som backless. Det material som används för klänningar var oftast satin eller en ren material. Män bar klassiska smoking, med en väst jacka. Dessutom infördes på 1930-talet den vita smoking och tuxedo byxor kombination. En svart fluga bars med någon jacka.


Relaterade artiklar