Intressanta fakta om sköldpaddor

June 15

Intressanta fakta om sköldpaddor


Sköldpaddor är medlemmar av Testudinidae familjen och liknande sköldpaddor är sköldpaddor, reptiler som bär en skyddande skal. Till skillnad från sköldpaddorna, som tillbringar större delen av sina liv i vatten, sköldpaddor lämna sina hem på land. Många arter av sköldpadda lever i öknen livsmiljöer, gräva hålor för att skydda sig från dagens mest intensiva hettan. Sköldpaddor har inte öron, och förlita sig på analys vibrationer för att varna dem för närvaron av rovdjur. De har ett känsligt luktsinne som hjälper dem att hitta lämpliga foder.

Shells

Skalen av sköldpaddor består av 59-61 ben som omfattas av scutes, skalets skyddsplåtar. Sköldpaddan skal tenderar att vara en lång, rundad kupol, som är fäst vid sin ryggrad och bröstkorgen. Den synliga övre halvan av sköldpadda skal är ryggskölden, medan plastron är den nedre skalhalvan som skyddar sköldpadda underrede.

Livslängd

Sköldpaddor har långa livslängder, rutinmässigt lever 25 till 50 år i vilt tillstånd. National Geographic konstaterar att Galapagos sköldpaddan har en särskilt lång livslängd, med den äldsta dokumenterade medlem av arter som lever 152 år. Med rätt skötsel och utfodring kan sällskapsdjur sköldpaddor leva i mer än 20 år.

Kost

Dessa reptiler livnär främst på vegetarisk kost, men yngre sköldpaddor är ofta allätare, att komplettera sin kost med maskar och insekter för ytterligare protein. En vild sköldpadda diet består till stor del av gräs, frukt och blommor, och medan sköldpaddor inte har tänder, näbben har en hård kant som är tillräckligt skarp för att tillåta dem att tugga sin mat.

Födelse och spädbarns

En gravid sköldpadda kommer att hitta en avskild plats att lägga sin koppling av ägg, begrava dem i den omgivande jorden eller växt detritus, sedan överge dem. En baby sköldpadda använder sin ägg tand att knäcka dess äggskal, och medan spädbarn är på egen hand i sökandet efter mat, har de säckar äggula på deras kroppar som levererar näringsämnen under 3 till 7 dagar. Boet temperatur spelar en stor roll för att bestämma ett spädbarn sköldpadda kön - varmare bon bidrar till födslar av kvinnor, medan kallare bon ge fler män.

Sköldpaddor som husdjur

Tortoise ägare måste se till att deras husdjur har friskt vatten och en tillräcklig livsmedelsförsörjning tillgängliga vid alla tidpunkter. Hungriga sköldpaddor tenderar att bli rastlös, men om de går för länge utan mat, de sjunka ner i en djup dvala och kan inte svara på närvaron av livsmedel oavsett hur stor deras hunger. Pet sköldpaddor är mest bekväm i deras livsmiljöer när de har en avskild plats för att sova som erbjuder avskildhet, så möblering sköldpadda livsmiljö med en tillverkad hus eller ett kluster av anläggningar som ska användas som en håla gör ditt husdjur bekvämare.


Relaterade artiklar