Den snabbast växande växt som du kan växa i en kruka

June 5

Den snabbast växande växt som du kan växa i en kruka


Den snabbast växande växt i världen är bambu, som kan odlas i en container eller kruka. Det har registrerats växande 47.6 inches på en enda dag, enligt American Bamboo hemsida.

Överväganden

Naturligtvis kommer den genomsnittliga bambu växt som växer i en pott inte växa 47 inches på en dag, oavsett hålls inomhus eller utomhus. Den rekord bambu var sannolikt ökat under optimala förhållanden utomhus med utmärkta sol, vatten och markförhållanden. En bambu odlas i kruka kan fortfarande växa snabbt, men storleken på potten begränsar plantans tillväxt; behållare odlade bambu upphör tillväxt på cirka 15 fot lång.

Identifiering

För att identifiera en exakt stam av bambu, kontakta en bambu specialist. Det uppskattas till cirka 2.000 sorter som registrerats hittills. Det är fördelaktigt att få en specialist åsikt eftersom olika sorter växer i olika takt.

Missuppfattningar

Anläggningen marknadsförs som Lucky Bamboo, som ofta är planterad i en kruka eller vas med vatten och dekorativa stenar, är kopplad till sann bambu. Denna anläggning är en krukväxt i Dracaena familjen. Det kräver olika vård och kommer inte att växa nästan lika snabbt som bambu vilja.


Relaterade artiklar