Länder med låga inkomstskattesatserna

February 26

Länder med låga inkomstskattesatserna


Nationella eller federala inkomstskatten skiljer sig ofta mellan företag och privatpersoner och kan funktionen platta skattesatser eller ett variabelt spektrum av hastigheter beroende på inkomst. Ett antal länder erbjuder låga inkomstskattesatserna för både privatpersoner och företag.

USA, Storbritannien och Australien

För att kunna jämföra de inkomstskattesatser som redovisas i maj 2009 för individer i USA, Storbritannien och Australien var 15 till 35 procent, 40 procent och 17 45 procent, respektive. För företag, USA, Storbritannien och Australien bedöms andelen 15 till 35 procent, 28 procent och 30 procent.

Lägsta platt skatt för företag

I maj 2009, Montenegro presenterade lägsta platt skatt för företag med 9 procent, med den näst lägsta är nationerna i Bulgarien, Serbien, och Cypern, var och en på 10 procent. Irland, Lettland, och nationerna i Ungern och Rumänien erbjöd också låga priser på 12,5 procent, 15 procent, och 16 procent, respektive.

Lägsta platt skatt för personer

I maj 2009, nationen Monaco hade inga inkomstskattekrav för privatpersoner, och landet med den lägsta nivån var Bulgarien, på 10 procent. Montenegro, Ryssland och länderna i Tjeckien och Ukraina hade också låga priser på 12, 13, och 15 procent, respektive.

Undantag för låginkomstländer Individer

I maj 2009, flera länder erbjuds intervall för enskilda inkomstskatt som tillät lägsta skatteklass skall undantas från beskattning. Bland dessa länder var Gibraltar, Grekland, Luxemburg, Mexiko, Marocko, Nederländerna, Nya Zeeland, Pakistan, Portugal, Sydafrika, Sverige, Storbritannien och Zambia.

Låga Individial Ranges

Enligt från maj 2009 Statistik, de länder som har de lägsta intervall för enskilda inkomstskatter och deras motsvarande räntor var Hong Kong, från 2 till 17 procent; Egypten och Serbien, 10 till 20 procent; Brasilien, 7,5-27,5 procent; och Singapore 3,5 20 procent.


Relaterade artiklar