Hur man tar bort en generator från en Ford Contour 1999

March 31Ta bort generatorn på en Ford Contour 2,0 motorn är inte så svårt, bara tidskrävande. Växelströmsgeneratorn är placerad på passagerarsidan av din Contour på undersidan av motorn. Du behöver inte speciella verktyg för att ta bort generatorn. Innan du tar bort generatorn måste du testa den för att vara säker på att generatorn är defekt. För detta test behöver du en voltmeter. Generatorn på en 1999 Ford Contour ligger framför motorn på passagerarsidan under fordonet.

Instruktioner

• Testa generatorn med en voltmeter genom att haka mätaren till batteripolerna: positiv (+) och negativa (-). Starta motorn och kontrollera avläsningarna på voltmetern. Om mätaravläsning är 14.6 volt, är generatorn inte dåligt. Om generatorn endast sätta ut 12,6 batterispänning, är generatorn defekt och måste bytas ut.

• Ta den negativa (-) batterikabeln från batteripolen med en skiftnyckel och lägg åt sidan. Ta bort luftintags resonatorer, luftrenaren till spjällhuset röret, och massluftflödessensorn. Du behöver en platt skruvmejsel för att lossa hållare klämmor. Koppla ur elektroniska anslutning från växelströmsgeneratorn.

• Lyft bilen och placera pallbockar under ramen. Släpp spänn med en hylsa och spärrskaft, och ta bort bältet från runt generatorn remskiva. Ta generator monteringskonsol bultar med en socket och ratchet och ta bort bygeln.

• Sänk bilen och ta ut servostyrning slanghållaren, behålla mutter och bult. Ta bort fästet och slangen från motorns lyftbygeln. Ta bort generatorn bultar med en socket och en spärr och ta generatorn från fordonet.

• Montera den nya generatorn på plats, sätta bultar i fingrarna. Installera servostyrning slanghållaren och dra åt fäst skruv och mutter med en momentnyckel och uttag till 70 tum pounds av vridmoment. Palla upp fordonet med en domkraft och placera på pallbockar under ramen.

• Byt ut växelströmsgenerator fäste och fästbulten, och vridmomentet till 20 fot pound.You behöver en momentnyckel och uttag. Släpp driv remspännaren med en spärr och installera bandet över generatorn remskiva och sänka bilen.

• Dra åt generatorns monteringsbultar med en momentnyckel och uttag till 20 fot pounds. Installera generatorn elanslutning och kablar, dra sedan åt med en skiftnyckel.

• Montera luftrenaren till spjällhus rör, luftmassemätaren och resonatorer luftintag. Rengör batteripolen och kabeländen med en stålborste, och byt ut kabeländen och dra åt med en skiftnyckel.


Relaterade artiklar