Zon 4 Evergreen Buskar

November 21

Zon 4 Evergreen Buskar


Det amerikanska Department of Agriculture härdighet zoner är områden som har delats upp i enlighet med deras klimat. Växter klassificeras enligt de zoner där de kan växa och frodas framgångsrikt. Vintergröna buskar inte förlorar sina blad under vintern, och de stannar grönt året runt. Evergreens som bor i zon 4 kan uthärda vintertemperaturer så låga som --1.11 grader C.

Candytuft

Den CANDYTUFT (vinteriberis), hänvisade också till som Iberis, är en vintergrön buske som når en höjd på 9 till 12 inches tall. Den växer i tjocka, täta mattor, vilket gör den till en utmärkt marktäckare. Den används också i sten och hängande korgar. Blommorna blommar från april till juni och varierar i färg från vitt till lavendel. Candytuft föredrar väldränerad jord och full sol eller halvskugga.

Inkberry

Den inkberry (ilex glabra) är en medlem av järnek familjen och används ofta som en prydnads buske. Det är en evergreen som är döpt efter dess mörka svarta bär. Blommorna i inkberry är små och vita och blommar på våren. Inkberry växer sakta men kan nå höjder på upp till 8 fot. Det kräver mer vård än de flesta andra buskar, och det kan inte tolerera torka eller extremt låga temperaturer. Inkberry föredrar fuktiga, väldränerad jord och halvskugga.

Rhododendron

Rhododendron (Rhododendron decorum) är en blommande, vintergrön buske som också kallas en azalea. Blommorna av rhododendron blommar på våren och kommer i färger som rosa, gult, vitt och rött. Rhododendron är härdiga växter som kräver mycket lite vård när de har etablerat sig i trädgården. De används ofta som en gränsanläggning och föredrar väldränerad jord och full sol eller halvskugga.

Mountain Laurel

Mountain Laurel (Kalmia latifolia), också brukar kallas spoonwood, är en medlem av blåbär familjen och är hemma i den östra delen av USA. Det är en vintergrön buske som kan växa upp till 40 fot lång. Blommorna i berget Laurel blommar från maj till juni och varierar i färg från rosa till rödbrunt. Busken är ofta växer i bergsområden och bergknallar. Den föredrar full sol och väldränerad jord.

Garland Flower

Den krans blomma (Daphne Cneorum) är en tålig, vintergrön buske som är hemma i Europa. Den växer mycket långsamt och når en höjd av endast 12 inches. Det används ofta i stenpartier eller som marktäckare för att förhindra erosion. Busken har ljust rosa blommor som blommar på våren. Den krans blomma kräver väldigt lite underhåll, och det föredrar fullt solljus och fuktiga, väldränerad jord.


Relaterade artiklar