Hur att förnya ett Trinidad pass

November 20Trinidad pass är giltiga i fem år i taget. Du kan förnya ditt Trinidad pass på en lokal migrationsverket eller någon Trinidad och Tobago uppdrag i världen. Du kan också köpa tjänster av en resebyrå i ditt område för att hjälpa dig med din pass förnyelse. I likhet med andra pass, en Trinidad pass kräver en skriftlig ansökan, identitetsbevis och en administrativ avgift. Kontakta din lokala uppdrag för kontorstid eftersom dessa kan variera.

Instruktioner

• Ladda ner Pass Ansökningsblankett för din åldersgrupp från regeringen i Trinidad och Tobago hemsida. Om du är i åldern sexton år eller äldre, hämta pass Ansökningsblankett för vuxna. För yngre sökande få blanketten för minderåriga. Fyll i formuläret med undantag för de områden som är avsedda för tjänstebruk eller för vittnet (Recommender).

• Hitta en berättigad Recommender att underteckna Avsnitt 4: ". Deklaration om Recommender" Den Recommender måste verifiera din identitet och sanningen i era uttalanden i ansökningsformuläret. Denna person måste vara en Trinidad medborgare och måste ha känt dig under minst tre år. En Recommender måste tillhöra ett kvalificerat yrke som en religiös minister som kan utföra bröllop, en bankdirektör eller regissör, ​​en professionell högskoleexamen, en lärare eller rektor, en polis, en medlem av parlamentet, en borgmästare, en senior offentlig tjänsteman, en medlem av Defense Force (rankning åtminstone en korpral Ledande Seaman), en notarius publicus eller fredsdomare eller liknande.

• Förbered två passfoton på dig själv i sin helhet framifrån. Fotot måste vara 3,1 x 4,1 cm. (31 x 41mm), i storlek, färgat och har tagits under de senaste sex månaderna. Inte bära mörka glasögon om du inte har ett fysiskt handikapp som motiverar det. Använd ett huvud klänning endast om det behövs för medicinska eller religiösa ändamål. Inte häftklammer, stift eller limma bilderna till ansökningsblanketten.

• Samla dokument som bevisar din Trinidad medborgarskap. Dessa inkluderar din födelseattest, ditt Trinidad pass eller ID-kort och vigselbevis för gifta kvinnor. Om du har ändrat ditt namn för andra ändamål än äktenskap skäl, lämna in en handling opinionsundersökning också. Om du är född utanför Trinidad och Tobago och krav medborgarskap genom din föräldrar, eller adoption, registrering eller naturalisering, samla bevis för densamma.

• Sätt din senaste Trinidad pass, oavsett om det har upphört att gälla.

• Gör en kopia av din nuvarande eller utgångna pass: s personuppgiftssidan. Gör kopior av alla dina papper också.

• Presentera hela programpaketet på en invandring kontor i Trinidad och Tobago. Om du är någon annanstans i världen, gäller vid en Trinidad och Tobago uppdrag. Granska din ansökan att se till att det är korrekt.

• Betala ansökningsavgiften genom antingen kontant eller ett bankkort. När ditt pass förnyad ansökan godkänns, kommer du att få veta när ditt pass kommer att vara redo. Alla originalhandlingar skall lämnas in vid leverans av ditt pass.


Relaterade artiklar