Grade Två Rebus Story Writing app

June 28

Grade Två Rebus Story Writing app


Rebus skrivande, kombinera ord och bilder i ett pussel form är en bra ordförråd skapande åtgärd, och andraklassare är väl positionerat för att skapa sina egna berättelser. Många studenter som inte tycker om att skriva eller läsa kan njuta av rebus berättelser eftersom de innehåller inslag av problemlösning och teckning.

Nycklar till Rebus Story Writing

Rebusar för andra väghyvlar bör vara under 500 ord; mellan 200 och 300 ord är förmodligen den idealiska längden för barn i andra klass. Målet är att skapa en enkel berättelse, varvid bilder för nya ordförråd ord som upprepas. Många rebusar har en humoristisk twist i slutet, ofta utnyttjar en ordlek för att förmedla ett skämt.

Utveckling av Story

Språk lärare i konstnärliga ämnen och skriva handledare kan hjälpa andra väghyvlar utveckla rebus berättelser genom att diskutera lämpliga teman med eleverna. Att skapa förtroende för unga författare, ge dem uppdrag om välbekanta ämnen, såsom säsonger, familj eller skola. Eftersom Rebus berättelser har dessa tillsatta attraktioner för studenter, lärare kan också använda rebus övningar för att stärka nya lektioner i olika ämnen, bygga ordförråd och skrivförmåga samtidigt.

Ordlista Builders

Vid användning av rebus historier att bygga upp ett ordförråd, överväga läs- och förståelsenivåer dina elever. Om möjligt, använd en rebus att införa utmanande ordförråd ord, särskilt de som är svåra att stava, såsom "mygga" eller "svärd". När du väljer ord att införa genom en rebus, kom ihåg att du måste kunna använda en enkel bild för att representera ord. Till exempel, "sko" skulle vara lätt att illustrera, men "size" skulle inte.

Level Up

För begåvade andra väghyvlar, införliva syn ord för tredje klass eller högre eller välj ordförråd ord som införts i läsning uppdrag som en del av en rebus historia. När man utvecklar en rebus som en vokabulär skapande åtgärd, försöka välja flera ord som kan införas i en enda berättelse med hjälp av bilder. Till exempel kan du be eleverna att utveckla en berättelse med orden "främmande", "fingeravtryck" och "fang", som alla är bekant för de flesta femteklassare, men inte välkänt för andra väghyvlar. På samma sätt ska orden "hummer", "sköldpadda" och "squid" - anses vara tredje klass ord - skulle kunna kombineras till en rebus historia ligger nära en ocean.

Om andra Väghyvel

Eftersom andra väghyvlar lär ofta innebörden av ord från omgivande sammanhang kan du hjälpa eleverna förstå innebörden av ett nytt ord genom att ange innebörden först därefter införa ordet. Andra klass läsare som mysterier och utvecklar mer sofistikerade sinnen humor. Medan andra väghyvlar talar ofta i långa meningar, bearbeta de skriftspråk några ord åt gången. Håll meningar i din berättelse under 10 ord; vid införandet av nya ordförråd ord, kom ihåg att kortare är bättre. Det viktigaste att komma ihåg när du skriver ett rebus för - eller skriva ett med - andra klassare, är att motionen skall vara roligt. Försök att skriva en berättelse som gör dina elever att le eller fnissa; desto roligare de har läsa och skriva, desto mer kommer de att få ut av båda verksamheterna.


Relaterade artiklar