Hur man behandlar bladsjukdomar lindar

December 24Den kall anbud lind tillhör citrus familjen, men det är också en grupp i sig själv med flera olika växtsorter. Mexikanska lime, mer känd som Key Lime är en buskig planta från Asien. Arten kom inte fram på den amerikanska kontinenten till 16-talet, enligt Texas A & M University. Den Limequat är en hybrid av den mexikanska lime och kumquat, vilket ger kalk korsa några kalla motstånd. Andra lindar existerar, men de alla är lika mottagliga för samma bladsjukdomar som andra citrusträd.

Instruktioner

• Ta bort död ved i lind och närliggande anläggningar för att stoppa spridningen av melanose, en svampsjukdom. Gör snitt med grensaxar. Berörda blad visar sjunkna ställen i ett tidigt skede och blåsor som sjukdomen fortskrider. Fungicider är inte effektiva när det gäller att stoppa sporer utveckling på bladen. Men frukten, som också är mottaglig, till förmåner från en koppar fungicid döda svampen. Välj en koppar produkt och tillämpa den i enlighet med instruktionerna på etiketten.

• Behandla lindar med koppar fungicid eller trädgårds olja om bladverket är infekterad med fet plats. En svampsjukdom, synes oljig fläck som våta fläckar på undersidorna av limeblad. Gul, oregelbundna fläckar utvecklas på sina övre ytor. Den feta plats vars namn sjukdomen visas på fruktskal. Eftersom problemet fortskrider, bladen dör och falla till marken. Applicera produkten per anvisningarna på etiketten. En applikation i slutet av våren ofta är tillräcklig för att framgångsrikt behandla sjukdomen.

• Spraya koppar fungicid på lindarna innan de blommar att skydda blad och frukt från citrus skorv. Svampen utvecklas i fuktiga miljöer, skadade undersidan av bladen. Spraya anläggningen igen efter kronbladen falla och återigen tre veckor senare. Följ tillverkarens anvisningar för ansöknings detaljerna.

• Sprut lindar med koppar fungicid under regnperioden för att behandla och förebygga alger sjukdom. Lämnar attackerad av parasit alg show runda, grönaktiga blåsor. Rödaktiga sporer blir också synlig allteftersom sjukdomen fortskrider. Applicera svampmedel enligt gällande taxa och frekvens som rekommenderas på produktetiketten.


Relaterade artiklar