Hur man identifierar Silver Bestick Patterns Tillverkare

April 8

Hur man identifierar Silver Bestick Patterns Tillverkare


Silver Bestick mönster är intressant för hemmafru liksom samlare, och om du samlar silver bestick mönster eller försöker att slutföra en uppsättning eller ersätta skadade eller förlorade bitar, är det viktigt att känna till tillverkaren och mönstret namn. Det finns två steg i identifieringsprocessen: lokalisera namnet på tillverkaren och hitta mönster namn. Ibland identifieringen är lika enkelt som att kontrollera originalkvittot, men det är inte alltid tillgängliga.

Instruktioner

• Titta i silver bröstet för en foliemärke som identifierar tillverkaren och kanske mönstret namn. Många silver bestick mönster har litteratur om företaget och den specifika mönster och placera dessa i silver rutan. Ta reda på om bestick är pundet, försilvrad eller någon annan metall som rostfritt eller .800 silver. .800 Silver är europeisk silver eller mynt silver och 80 procent silver. Standarden för sterling silver är 925 eller 92,5 procent silver.

• Kontrollera på baksidan av en tesked för att se om det identifierar tillverkaren. Om skeden har någon uppenbar tillverkarens namn, leta efter silver kännetecken eller 4:57 logotyper som är typiska för engelska silver. Engelska sterling silver stämplar kommer att ha passant lejon, eller gå lejon kallas analys märket. Det finns också en stad märke för platsen av analyskontoret. Vanliga staden märken är leoparden för London, ankaret för Birmingham och kronan för Sheffield. En logotyp kan vara en gammal engelsk brev, och detta är nyckeln till tillverkaren identifiering. Gorham har ett lejon, ett ankare och en G. Reed & Barton har en fågel, en R och ett lejon. Senaste sterling har ett årtusende märke och kan märkas .925 förutom lejonet.

• Hänvisa till en bok som "Sterling Bestick" av Tere Hagan att jämföra kännetecken och identifiera tillverkaren av sterling bestick. Identifiera silverfat enkelt - bara läsa tillverkarens namn formas på baksidan av tesked eller på baksidan av skålen. .800 Silver är den svåraste för amerikaner att identifiera eftersom det är främmande. Silver Collection hemsida har fotografier av mynt silver märken och identifierar tillverkaren med namn och plats.

• Använd tillverkarens namn förvärvas för att hitta mönster namn, eftersom de flesta bestick inte är märkt med mönsternamn. En online källa som Silver Samla eller Replacements har fotografier att jämföra; företag fortfarande i näringslivet har en webbplats med identifierings fotografier för sina mönster. Silver Collection ger mönsterbilder med tillverkarens namn. Ta en tesked i handen när du söker, eftersom många av de mönster är likartade.


Relaterade artiklar