Vilka är orsakerna till håravfall i Young Män?

October 18

Vilka är orsakerna till håravfall i Young Män?


Många faktorer orsaka håravfall. Beroende på orsaken, hormonbehandling eller produkter som är avsedda att stimulera hårsäckarna och öka hårtillväxten kan hjälpa behandla håravfall. De tre främsta orsakerna till håravfall är genetik, hormoner och ålder. Sjukdom, stress och trauma kan också påverka hårväxten.

Genetik

Genetik är den vanligaste orsaken till håravfall hos män. De flesta människor kan få en god uppfattning om hur deras hår kommer att falla ut genom att uppmärksamma håret tillväxtmönster av sin far och sin farfar. Åldern att mannens far förlorade sitt hår kommer att korrelera till när sonen kommer att börja förlora sitt hår. Detta kan hända även hos unga män om håravfall är i deras genetiska make-up. Både X- och Y-kromosomer kan leda till skallighet, så även om fadern till en mans mamma lider av håravfall, kommer barnbarn också troligen bär genen som resulterar i håravfall. Detta mönster av håravfall är känd som "gemensam skallighet." Hår återväxt produkter kan bidra till att öka hårväxt och tjocklek på grund av genetik.

Hormoner

Hormonet DHT, hos män, orsakar hår för tunn. Så småningom blir håret så tunn att det faktiskt faller ut. DHT är testosteron relaterad. En hög nivå av DHT minskar längden av hår som växer cykeln och ökar vilofasen av tillväxt, som bringar huvudet att inte växa hår så lång eller i så stor mängd som den hade innan. Överdriven testosteron orsakar vikande hårfäste och i slutändan kan leda till manligt håravfall. Testosteronnivåer kan skjuta upp när som helst efter den manliga går igenom puberteten, så unga män är lika mottagliga för håravfall från hög DHT som äldre män.

Stress

Höga nivåer av stress kan även orsaka stress på hårsäckarna, vilket leder till långsammare hårväxt, och i slutändan dödande av hårsäckarna på huvudet. Höga nivåer av stress kan hända i alla åldrar, så även unga män med höga halter av stress kan drabbas av stressrelaterade håravfall. Om detta är orsaken till håravfall, tekniker som används för att sänka stress kan behandla problemet. Djupandning och meditation kan minska ångest, som kan återuppliva hårsäckarna och stöd i hårväxt.

Huvudtrauma

Uppleva trauma mot huvudet kan orsaka dödande av hårsäckar, vilket gör det omöjligt för håret att växa tillbaka på detta område. Denna typ av håravfall är behandlingsbart, och det kan hända i alla åldrar, men det är också en sällsynt orsak till håravfall, och kommer bara att resultera i en liten lapp av skallighet.

Dreadlocks, flätor, hästsvansar

Upprepade gånger dra hårsäckarna att hålla håret i en hästsvans eller i trånga bröd kan orsaka stress på folliklar och leda till håravfall. Detta kan orsaka håravfall i alla åldrar, det bara beror på täthet flätor och hur lång tid flätorna bo i. Att avstå från frisyrer som drar hårt på håret kan minska risken för håravfall från denna sak.


Relaterade artiklar