Hur man gör en ros popup-kort

November 27

Hur man gör en ros popup-kort


Creative gratulationskort kan vara så roligt att göra så de ska få. Lägga till en ros till en kort oftast fungerar bra för relationen kort, tänkande av dig kort, få väl snart och andra kort för att uttrycka kärlek. Gör en ros pop-up kort som din nästa hemlagad hälsning. Även om det tar bara några minuter att göra en pop-up-kort, ska du ta massor av tid att dra rosen och mönster på bakgrunden av kortet.

Instruktioner

• Vik var och en av kort bitar på mitten för att skapa en 12,5 x 15 cm (5 x 6 tum) rektangel. Ställ in en bit av kort åt sidan för senare. Mät och rita vid vikningen av kortet två linjer vinkelräta mot vecket, med varje linje 2,5 cm (1 tum) lång och 2,5 cm (1 tum) från varandra.

• Klipp längs linjerna för att skapa en flik. Öppna kortet längs vikningen och tryck på fliken mot insidan av kortet för att skapa vad som ser ut som ett trappstegs. Stäng kortet med fliken fastnat inuti, och tryck ner på papperet att veck vecket på fliken.

• Rita en bild av en ros på en extra bit av kort minst 2,5 cm (1 tum) breda längst ned i pop-up-bilden. Lägg i färg eller detaljer som önskas innan du klipper rosen längs dess kontur.

• Dekorera insidan av kortet runt fliken för att matcha detaljer och stil rosen att skapa intresseområden som kommer att stanna i bakgrunden när rosen dyker upp. Färg dekorationer och skriva ett meddelande.

• Öppna kort halvvägs så fliken står upprätt som ett steg med baksidan av kortet på din arbetsyta. Applicera lim på den vertikala delen av fliken, inte den övre horisontella delen och tryck på baksidan av rosen till limmade ytan. Låta limmet torka under 20 till 30 minuter.

• Dekorera och rita på utsidan av den andra delen av vikta kort. Skriv ett meddelande, dikt eller känsla på utsidan av kortet för att bilda dess främre.

• Applicera lim på utsidan av flikar bit av kort på båda sidor. Tryck på flik kortet till insidan av den främre kartongbit. Prop den färdiga kort öppen för att undvika att fånga fliken i limmet, och låt den torka i en timme.


Relaterade artiklar