80-talet retro kläder för män

May 12Med varje årtionde, klädstilar förändras. I rytande 20s, män tog på rundade hattar och vida byxor kallas Oxford Väskor. På 50-talet ansågs det på modet för män att bära cardigan tröjor. Några av de klädstilar bärs under 80-talet ingick "fyrkantiga" jackor och neonfärgade skjortor med matchande strumpor. De 80-talet introducerades av mäns formpassande jackor med knapp tillbehör som gjorde ett djärvt mode uttalande.

Toppar

Killar donned "Miami Vice" look med pastellfärgade skjortor i ljusa jackor. För en punk utseende, var tight "soldat" jackor med guld- eller silverknappar bärs till klubben. För ett sätt uttalande, män bar blus-y typ skjortor med shirt stift vid kragen. Andra toppar ingår T-shirts med uttalanden i svart tryckt tvärs, som "Välj liv" eller "Slappna av." Button-down skjortor var avslappnad och löst, som liknar mode stylings av träffen '80s Show "Magnum PI"

Bottoms

Casual byxor var normalt löst och är tillverkade av bomull eller en bomull / spandex blandning. Syratvättade var valet i denim och måste bilda montering. Shorts var just detta - kort och tillverkad av en polyester bomullstwill med tre fickor och en dragkedjegylf. Lättskött tyget var ett måste. De fyra pocket Bermuda shorts gjordes från bomull och krävde ingen strykning. Ocean Pacific var ett varumärke av casual sportshorts och gjordes av antingen bomull eller manchester med två fickor, en front kick och en metall flyga dragkedja. Urban Pant stilar inkluderade "Hammer" utseende, som var saggy, löst sittande byxor bärs av ikonen "80 hip-hop, MC Hammer.

Skor

Adidas var bästa varumärket i gymnastikskor under 80-talet. Hip-hop Adidas stil innebar tjocka, ogjort färgglada snören. För den aktiva kille, Reebok tennisskor var typ av val. Män bar Reeboks som en avslappnad stil med jeans eller när du spelar en sport som tennis. För basket fiends, höga toppar var ett måste. High-tops var sneakers som utvidgas till ankelområdet för extra stöd. Loafers var den avslappnade part sko. För att hålla inom mode, var loafers bäras utan strumpor, härma Don Johnson från "Miami Vice".

Andra Styles

Varumärket "Izod" presenterade en bomulls polo-utformar skjortan med en alligator logga tryckt på bröstet. Om du inte har alligator skjorta, män bar räv eller draken tröja. Benetton och Esprit, som var varumärken som bärs av både män och kvinnor, var en annan stil val i 80-talet. Levi fem-pocket jeans 501 var också utformad för både män och kvinnor.


Relaterade artiklar