Hur man gör bergen för ett skolprojekt

September 5

Hur man gör bergen för ett skolprojekt


Skolprojekt kan vara effektiva sätt att uppmuntra barn att tänka kreativt. Många naturbaserade projekt, såsom att skapa berg, kräver uppfinningsrikedom för ett realistiskt utseende. Däremot kan göra bergen för ett skolprojekt vara en rolig och enkel uppgift.

Instruktioner

• Gå runt utanför och samla stenar och klippor i olika storlekar. Försök att hålla sig till de som är brun eller grå.

• Mögel modellera i form av ett stort berg. Du vill att det ska se ut som en brant backe med en spetsig bergstopp. Beroende på storleken på ditt projekt, du förmodligen kommer att vilja använda om en liter lera.

• Tryck och dra vissa områden i ditt berg med fingrarna. Du vill inte ha en helt slät yta eftersom fjällterräng är gropig och ojämn.

• Ta del av de större stenar och driva dem i basen av berget, lägga mindre stenar som du går upp den. Du behöver inte täcka hela berget, precis tillräckligt för att ge det en naturlig stenig överklagande. Placera inga stenar på bergets topp. Du kommer att använda detta område för snö.

• Skär en mörkgrön piprensare i bitar som är en eller två centimeter lång. Applicera en prick av lim till röret renare och limma den till toppen av en tandpetare, nedåt och bort från tandpetare. Limma tre eller fyra stycken som går ner tandpetare, tills du har täckt drygt hälften av tandpetare. Detta kommer att bli ett träd. Skapa 15 till 20 träd på detta sätt. Ju fler träd du har, desto mer realistisk och detaljerad din fjäll ser.

• Borsta upp på din fjäll med ett tunt lager av hantverk lim och häll på vitt glitter eller hantverk pulver. Detta kommer att vara ett vackert sätt att skapa utseendet på snö ovanpå din fjäll.

• Skjut tandpetare träden i berget vid olika platser. Täck alla områden som verkar nakna eller behöver lite pop och färg.

• Låt leran och limmet torka i minst ett par timmar, sedan spreja shellack tätningsmedel för att bevara modellen berget. Låt det torka i ungefär en halvtimme.


Relaterade artiklar