Hur man koppla upp ett sandfilter pumpen till en ovan mark pool

December 20

Hur man koppla upp ett sandfilter pumpen till en ovan mark pool


Innan du kan njuta av en sval, ren pool på en varm sommardag, måste poolens filterpumpen kan hakas upp ordentligt. Om du har en ovan mark pool, förmodligen använder det ett sandfilter pump. Även sand filter pumpar finns i många märken, alla är relativt lika på det sätt de koppla upp till en swimmingpool. Ansluta en till din pool är en ganska snabb och enkel process.

Instruktioner

• Anslut poolen bräddavloppet till sandfiltret pumpen. För att göra detta, anslut ena änden av en pool slang till botten av din pool är skimmer, och anslut slangens andra ände till poolen pump. Observera att denna förbindelse inte görs till filtret men till pumpen ansluten till filtret. Slangen bör vara gängade vid varje ände för enkel installation.

• Anslut pumpen till ett sandfilter använder mindre pumpslangen. Detta ansluter på toppen av pumpen och på toppen av filtret där filter ventilerna är placerade. Eftersom denna slang inte är gängad, måste den säkras med slangklämmor när du har slangen fäst till respektive rör. Dra åt slangklämmor med en Phillips eller platt skruvmejsel, beroende på vilken typ av klämma.

• Montera sandfiltret till poolen avkastning med hjälp av andra gäng poolen slang. Poolen avkastningen är en förmonterad montering ligger nära toppen av poolen väggen. Slangen för denna del av kroken upp ska träs för enkel installation. Om din pool slangen inte är gängad, säkra den med hjälp av slangklämmor som du gjorde för slangen som förbinder pumpen och filtret.

• Starta pumpen. Detta kommer att börja poolvattnet filtrering. Ställ in filterventilen till "Skölj" för att fylla filtret med vatten. Enligt "Sand Dollar Filter Bruksanvisning" filtret behöver backspolas i cirka två minuter för att ta bort "eventuella föroreningar av fina sandpartiklar." När du ser vatten som kör fritt från avloppsledningen, vrid filterventilen till "Backwash" och slå på filtret. Slå poolen ventilen till "Filter" efter backspolning i cirka två minuter.


Relaterade artiklar