Felsökning en oljepanna

August 12

Felsökning en oljepanna


Kontrollera för att se om du har tillräckligt med olja i brännaren. Om du har tillräckligt med olja, sedan tanken mätaren kan vara rostiga eller sliten och behöver bytas ut av en servicetekniker.

Oljebrännaren fortsätter att sätta på och stänga

Ta en titt på din tank mätare så att du har tillräckligt med bränsle. Om du har gott om olja, kan din brännarmunstycket eller oljebrännare filtret är igensatt. Olje brännarmunstycket bör endast hanteras av någon erfarenhet av oljepannor.

Pannans Flame har ändrats från blå till Orange

När lågan ändras från sin rätta blå färg, beror det på att för mycket syre har kommit in i brännaren och kräver justering. Detta kan bero på att elektroderna har gått dåligt, eller på grund av luftblandningen behöver justeras. Det tål att upprepas att en panna tekniker ska hantera eventuella justeringar som involverar någon av dessa lösningar.

Oljebrännaren Håller Utlösning Efter återställningsknappen trycks in

Se till att du har gjort det möjligt för brännaren att vila i minst 30 minuter innan du trycker på återställningsknappen. Om du har gjort det möjligt lämplig tid att gå och pannan löser ut igen och kommer inte att starta, kan det bero på att kontrollerna säkerhets har låst dig. Detta är en säkerhetsfunktion som många nyare modelleras brännare har och kräver en speciell kod för att låsa upp. En panna tekniker måste kontaktas för att starta pannan.


Relaterade artiklar