De bästa sätten att Seal MDF

February 18

De bästa sätten att Seal MDF


MDF är en sammansatt träprodukt som används inom byggnadsindustrin. Förkortningen står för "medium density fiberboard." MDF skapas genom att tillsätta lim träflis under intensiv press som skapats av hydraulcylindrar. MDF är en stark byggmaterial men kan inte utsättas för fukt av något slag. För interiör och exteriör användning som i skåp och ledningar, MDF bör alltid vara ordentligt tillsluten.

Paint

Förmodligen den vanligaste av allt är färgtätningen. MDF är svårt, slick och platt och målar lätt. MDF används ofta av möbelsnickare för att bygga upp panel dörrar. Även känd som "europeisk stil," de skarp-vita skåp kan hittas i bostäder och kommersiella byggnader. Med slick yta MDF, behöver du bara sand kanter och såg märken ur den och spraya det med en eller två lager lackfärg för att täta MDF från fuktinträngning.

Lack

Mer MDF förseglas med standard lack än något annat. Lack penetrerar in i mikroskopiska skikten av MDF där den hårdnar i fibrerna. Den bildar snabbt eller "blinkar" över ytan av MDF i minuter för att ge en första beläggning för MDF. Ett lager av lack är tillräcklig för att täta MDF, men om du lätt sand första lagret, och sedan lägga till en annan päls får du en extra glasartad slät yta som skyddar nästan hur länge som helst.

Varathane

Varathane bör användas för alla MDF som kommer att exponeras direkt för väder när används utanför, och endast varathane formler som innehåller UV-skydd bör användas för direkt exponering för solljus. Varathane tar längre tid att korrekt försegla MDF grund av utökade torkningstider på upp till 72 timmar per skikt. Därför varathane vanligtvis används endast när andra produkter inte är tillräckliga för att skydda.

Slip Sealer

Slip sealer används ofta av snickar att täta alla typer av MDF. Slip sealer är inget mer än extra tjock lack. Den har en tät partikel-belastning som bygger snabbt på ytan av MDF att skydda den från fukt. Slip sealer rutinmässigt sprutas in skåp innan de är installerade och på upphöjda paneldörrar innan de målade för att lägga till skydd. Som med alla MDF, bör alla kanter också besprutas med slip sealer.


Relaterade artiklar