Om misslyckade tandimplantat

February 20

Om misslyckade tandimplantat


Tandimplantat är en ständigt framåt teknik. Dessa implantat är nästan omöjligt att skilja från riktiga tänder, och kan borstas och biten med precis som dina naturliga tänder. Men eftersom de är i själva verket, implantat och inte en naturlig del av dina ben, tandimplantat gör ibland misslyckas. För att göra det bästa beslutet möjligt om hur man tar hand om dina tandimplantat och om du ska få dem, måste du förstå exakt vilka typer av saker kan gå fel med dina implantat.

Funktion

Tandimplantat är konstgjorda tänder som är rotade i ditt käkben via ett kirurgiskt ingrepp. När allt går bra, kommer dessa tänder fungerar precis som dina andra tänder för resten av ditt liv. Problem kan dock uppstå om dina ben inte reagerar väl till roten eller om tanden blir "mobil", vilket innebär att det inte är ordentligt inställd i käken.

Identifiering

Misslyckade tandimplantat har ganska vanliga symptom oavsett orsaken till deras misslyckande. De kan vara smärtsamt och känns lös i munnen, eller de kan känna sig varm som om själva implantatet är varmare än resten av din käke. Alla dessa symtom bör utredas omedelbart för att förhindra allvarlig infektion och även förfall.

Signifikans

När dentala implantat misslyckas, kan symtom tyder på en rad olika problem. Värme i käken, en varm känsla som inte kommer att försvinna runt platsen för implantatet, betyder i allmänhet infektion. Lösa implantat som vicka eller förblir öm efter läkningsprocessen borde ha slutförts i allmänhet inte säkert satt i benet. Dessutom kan vissa ämnen som används för dentala implantat som porslin orsaka problem för vissa människor eftersom de är mycket hårt och inte absorbera stötar väl. Detta kan göra hela munnen ont när du tuggar beroende på hur du tugga och hur känsliga dina andra tänder är.

Effekter

Misslyckade tandimplantat orsaka smärta och obehag. Om de inte gick att omedelbart, då de kan orsaka allvarliga infektioner som faktiskt äta bort på ditt käkben. Dåligt släpps ut eller implantat kan faktiskt krossa en del av dina ben om de inte repareras eller ersättas så snart du upptäcker ett problem.

Förebyggande / Lösning

Om misslyckade tandimplantat


Om du har misslyckats tandimplantat, så har du flera alternativ. Du kan ha hela enheten bytas ut. Om implantatet är allt löst i käken, då detta är det vanligaste svaret. Ibland kan ytterligare skruvar tillsättas för att stötta upp benet runt implantatet eller bentransplantat kan hjälpa stärka benen runt implantatet. Det bästa sättet att undvika tandimplantat misslyckande, dock är att vara säker på att din käke är frisk nog att upprätthålla implantatet innan du genomgår operationen. Om du eller din tandläkare har några tvivel, bör du undersöka andra alternativ.

Varning

Om du misstänker att dina tandimplantat misslyckas eller smittade, måste du kontakta din tandläkare och din muntliga kirurg omedelbart. Dessa misslyckanden blir snabbt och gradvis sämre om de inte tas om hand om, och kan leda till allvarliga benförlust och förstörelsen av ytterligare tänder. Om du är en rökare, oddsen för tandimplantat framgång minskar dramatiskt.

Typer

Tandimplantat kan vara tidiga misslyckanden eller sena sådana. De tenderar att misslyckas av samma skäl, men tidiga misslyckanden inte "ta" någonsin och verkar inte läka efter operationen. Sen misslyckanden kan vara bra för månader eller år, men bryta ner med tiden. Oavsett hur lång tid det har varit sedan din tandimplantat operation, kontakta läkare vid första tecken på problem.


Relaterade artiklar