Kvinna taxar Vs. Manliga taxar

June 14

Kvinna taxar Vs.  Manliga taxar


Oavsett om din tax är man eller kvinna, är det något speciellt. Bred jaga grävlingar, råttor och andra skadedjur, taxar är modig och beslutsam. Men det finns subtila skillnader mellan män och kvinnor.

Höjd

Man taxar är i allmänhet något större än honorna, men båda könen är mellan 5 och 11 inches tall på axeln, eller manken.

Vikt

Oavsett kön, är taxar klassificeras som antingen miniatyr (4,99 kilogram eller mindre) eller standard (7,26 till 14,5 pund) av den amerikanska Kennelklubben. "Tweenie" är den inofficiella term för weenie hundar som faller mellan dessa typer.

Coat

Den typiska hanhund har en mer levande och frodiga päls än den typiska tik. Manliga och kvinnliga taxar kan Långhår, kortdragna eller strävhårig i en variation av färger och mönster.

Temperament

Enligt StarlightKennels.com, män är mer lojala och engagerade, medan honorna är livligare och självupptagen. Denna webbplats anges också att om din tax är kastrerade och kastrerade innan 7 månaders ålder, kommer skillnaderna mellan de två könen vara försumbara.

Städning

Manliga taxar tenderar att markera (urinera på saker de vill göra anspråk) medan honorna inte. Dock kommer okastrerad hona innebär taxar går till värme och sedan har valpar, som skapar sin egen röra.


Relaterade artiklar