Barnens verksamhet i samband med Moses

October 19

Barnens verksamhet i samband med Moses


Kristna vördar Moses som en stor man av tro. Det var han som Gud använde för att leda hebréerna ut ur träldomen i Egypten. Enligt traditionen är det han som skrev de första fem böckerna i Bibeln. Studera liv och roll Moses är en integrerad del av varje barns biblisk undervisning. Här är flera aktiviteter för att undervisa barn om Moses.

Baby Moses

Barnens verksamhet i samband med Moses


En favorit Bibelns berättelse för förskolebarn är baby Moses i en korg. Ge barnen en plastplatta täckt med bomull. Guide barn att strö vetekorn över bomull. Ge varje barn en liten liten docka (säljs som tårtdekorationer) och en liten trasa för att linda runt barnet. Placera barnet i en liten korg tillverkad av folie eller annat material. Tala om barnen att ta hem plattan och hålla bomullen fuktig. De kommer att bli förvånad som "kaveldun" växa upp för att dölja Moses.

The Burning Bush

Moses mötte först Gud vid den brinnande busken. Barnen kan göra sina egna brinnande buske med markörer, lim, papperstallrikar och röda och gula silkespapper. Skär mjukpapper i 1-tums torg. Skär plattor på mitten, med hjälp av en del för busken. Trimma den andra hälften till formen av en trunk. Instruera eleverna att färglägga stammen och buske och sedan limma ihop dem. Slutligen har eleverna skrynkla bitar av mjukpapper och lim till busken för att simulera flammor.

Delning av Röda havet

Gud befriade hebréerna från egyptierna genom att låta dem korsa Röda havet på torr mark. Klipp 1 tum breda remsor halvvägs genom två halv ark blått papper. Curl tillbaka remsorna för att simulera vågor och limma bladen på båda ändarna av en bit av brunt papper, lämnar utrymme i mitten för Moses att leda israeliterna. Klipp ut papper människor till färg och lim mellan vågorna. Alternativen är att låta eleverna rita människor som gick mellan de skildes vatten eller lägga ritningar av sjöliv till vattnen.

Tio Commandments Paper Craft

Barnens verksamhet i samband med Moses


Ingen studie Moses skulle vara komplett utan att lära om de tio budorden. Denna verksamhet kräver papper, sax, lim och kritor eller färgpennor. Skapa mallar för ett bestulet kropp, huvud, skägg, händer, fötter och budordet tabletter. Ju enklare former, desto lättare blir det för barn att klippa ut. Skriv ut en kopia av mallen för varje elev. Instruera eleverna att rita och färg en bakgrund på en bit kraftigare papper. Låt eleverna klippa ut och limma bitar till bakgrunden.


Relaterade artiklar