Chevy 4,3 Vortec Head Moment Specifikation

October 10

Chevy 4,3 Vortec Head Moment Specifikation


År 1998 började GM producerar en linje av motorer med namnet "Vortec." Denna linje av motorer, som omfattar 4,3-liters V-6, skapar en virvel inom motorns förbränningskamrar för att blanda luft och bränsle på ett effektivare sätt. Den 4,3-liters V-6 var tillverkarens första tillgängliga Vortec motor.

CYLINDERLOCK

I en motor, cylinderhuvudet, även hänvisad till som huvudet, sitter över motorns cylindrar på motorblocket. Hela komponenten består av en plattform som innefattar ventiler och tändstift. Tillverkare fastställa vridmoment specifikationer för att se till att alla skruvar och muttrar är åtdragna till den nödvändiga och lämplig grad. Vridmoment avser mängden kraft som krävs för att rotera ett objekt, i det här fallet en mutter eller en bult, runt en axel punkt eller vrid.

Specifikationer

I motorer som tillverkats före 1996, topplocksbultarna kräver 65 foot-pounds av vridmoment. I motorer som gjorts under eller efter 1996, bultar cylinderhuvudet 22 foot-pounds av vridmoment. I båda fallen måste skruvarna dras åt två gånger.

Relaterade Specifikationer

De fyra inre skruvarna på avgasgrenröret i alla 4.3L V6-motorer fäster cylinderhuvudet med 30 foot-pounds av vridmoment, och alla andra bultar gå med 20 foot-pounds. Insugningsröret bultar kräver 33 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med cylinderhuvudet. Tändstiften kräver 11 foot-pounds vridmoment för att fästa till cylinderhuvudet. Ventilen omfattar i pre-1996 motorer behöver 7,5 foot-pounds av vridmoment, och i 1996 och senare motorer, 8,83 fot-pounds.


Relaterade artiklar