Olika typer av Red Maple Trees

March 18

Olika typer av Red Maple Trees


Få saker är vackrare än den lysande färgen på en röd lönnträd i höst. Även om många människor tänker på röda lönn träd som i alla fall, det finns tre olika typer av röda lönn träd. De växer som inhemska arter i hela USA. Det innebär att många människor som gillar att titta på den färgglada hösten lämnar sannolikt har en röd lönn någonstans i närheten.

Red Maple Arter

Acer rubrum L. är artnamnet för alla tre sorter av röd lönn. De tre sorterna är Acer rubrum L. var. rubrum, Acer rubrum L. var. trilobum Torr. & A. Gray ex K. Koch, och Acer rubrum L. var. drummondii (Hook. & Arn. ex Nutt.) Sarg. Drummond s. De tre sorterna har vissa gemensamma egenskaper. Röda lönnar --- även kallad träsk lönnar --- är en av dussintals medlemmar av Aceraceae eller lönn familj. Förmodligen det showiest av lönn familjen med sina löv som vänder en eldröd i höst, röda lönnar hjälper också förhindra erosion, särskilt i våtutrymmen, och fröna skaffar mat för ekorrar och vissa fåglar, enligt US Department of Agriculture. Skuggan-toleranta röd lönn gör också väl i dränerade men fuktiga jordar, vilket gör dem lämpade för odling i varv. De växer i den östra delen av USA. Andra vanliga namn för röda lönnar är Carolina röd lönn, scharlakansröd lönn, mjuk lönn och vatten lönn. Snabbväxande röda lönnar har en oval form och nå en höjd på upp till 75 fot. Träden är klassade hardy i USDA zoner fyra till nio, enligt University of Florida förlängning.

Acer rubrum L. sorts Rubrum

Acer rubrum L. var. rubrum röd lönn sorten växer i 34 stater, däribland Oklahoma och Texas, men annars ungefär från Missourifloden österut till Atlanten. Den växer inte bara i varven av bostäder, men också växer massangrepp i skogen eller längs vägar. Basen av bladen - där den möter stammen - är ganska rakt över och bladet är längre än den är bred, kommer till graciösa spetsiga ändar. Frökapslarna är små och smala.

Acer rubrum L. sorts Trilobum

Med några få undantag, Acer rubrum L. var. trilobum Torr. & A. Gray ex K. Koch röd lönn växer i samma stater där Acer rubrum L. var. rubrum röd lönn växer. Dessa undantag är Iowa, Minnesota, Michigan och Wisconsin. Bladet av denna sort är mer rundad, och är nästan lika bred som den är lång. Frökapslarna är större och bredare än Acer rubrum L. var. rubrum röd lönn.

Acer rubrum L. sorts drummondii

Den sista röda lönn har den längsta namn: Acer rubrum L. var. drummondii (Hook. & Arn. ex Nutt.) Sarg. Drummond s lönn. Emellertid Sarg. Drummond röda lönn är inte lika utbredd som de två andra sorter. Det är utbredd endast i Alabama, Arkansas, Delaware, Florida, Georgia, Illinois, Indiana, Kentucky, Louisiana, Missouri, Mississippi, North Carolina, South Carolina, New Jersey, Tennessee, Texas och Virginia. Acer rubrum L. var. drummondii har en smidig blad som är korsning mellan de två andra. Bredare än det är högt, men det har påpekats, snarare än rundade, blad ändar. Dess frökapslar är stora. Varje höst, många turister, så kallade blad-peepers, reser till platser med rikliga röd lönn träd för att se de hisnande höstfärger på bladen av alla tre sorter av röda lönn träd.


Relaterade artiklar