Vad är den normala längd och vikt för en 17-månader gammal?

August 22

Vad är den normala längd och vikt för en 17-månader gammal?


Tillväxt diagram används för att spåra de olika normal längd och vikt för småbarn och barn. Vid varje ålder, det finns ett utbud av hälsosamma mätningar och om ditt barn är genomgående av det normala intervallet - under den 10: e percentilen eller över 90 - det är mest sannolikt inget att oroa sig för.

17-månader gammal pojke

Enligt Royal College of Paediatrics och barns hälsa tillväxt diagram, 17-månader gamla pojkar har en genomsnittlig höjd av 104 cm, med den 10: e percentilen ca 98 cm. Den 90: e percentilen är ca 109 cm. Den genomsnittliga vikten är 10,8 kg, med den 10: e och 90: e percentilerna på 9,4 och 12,5 kg.

17-månader gammal flicka

Enligt Royal College of Paediatrics och barns hälsa tillväxt diagram, 17-månader gamla flickor har en genomsnittlig höjd av 103 cm, med den 10: e percentilen runt 97 cm. Den 90: e percentilen är ca 109 cm. Deras genomsnittliga vikt är något under 10 kg, med den 10: e och 90: e percentilerna på 8,5 kg och 12 kg, respektive.

Signifikans

En mätning utanför det normala intervallet är oftast inte en anledning att oroa sig. Läkare är mer intresserade av upprepade onormala mätningar eller vilt varierande mätningar.

Överväganden

Huvudomfång mäts ofta vid kontroller. Liksom längd och vikt, läkare titta på en samling av mätningar över tid.

Mer information

De flesta 17-månader gamla småbarn promenad med lätthet och även klättra. De flesta är fortfarande ambidexter, även om de kan börja gynna använda en hand. De kan också börja protestera tupplurar.


Relaterade artiklar