Effekterna av Backyard Skate Ramp Buller

August 11

Effekterna av Backyard Skate Ramp Buller


Bara om någon som älskar skateboarding önskemål de kan ha en ramp på sin bakgård. Det låter super convienent. Det skulle inte vara att gå till trångt skate parker, och det skulle finnas någon risk för trakasserier av polisen eller säkerhetsvakter samtidigt skridskor på gatan. Det låter bra; Det finns dock nackdelar när det gäller buller som måste beaktas.

Grann

De flesta människor har grannar, om de bor på landsbygden eller någon som isolerade. Det spelar ingen roll om rampen är gjord av plywood, betong eller metall; Det kommer att föra oväsen när någon ridning det. Detta kan ta formen av de delar som gnider eller malning tillsammans, eller bara bullret av skateboarden själv. Grannar kommer inte att uppskatta höga ljud störa deras liv hela tiden, särskilt på natten. Många kommunala regeringar har bakgård ramp föreskrifter inskrivna i sina regler och förordningar. Campbell, Kalifornien, till exempel, mandat specifikt att buller inte kan överstiga 60 decibel eller poise en olägenhet för grannarna.

Högt Material

När man tänker på att bygga en bakgård ramp, möjliga material ställer intressanta frågor att tänka på. Naturligtvis, för att hålla spänningen till ett minimum, skulle man vill bygga en ramp som gör så lite buller som möjligt. Betong gör minsta möjliga buller, enligt Skate Park Association i Förenta staterna, vilket gör en stark punkt till förmån för en pool eller en skål. Trä ramar är lite högre, men material med potential att generera de högsta decible avläsningar är metall, glasfiber och andra syntetiska material.

Människor och parterna

Så, låt oss säga att någon väljer slät betong njurformade poolen; buller fortfarande kan utgöra ett problem. Skateboard ramper locka åkare; det är så enkelt. Även om detta kan vara en positiv sak, skulle många hävda att de byggt en bakgård ramp för att komma bort från jäkt skateparker. Ritning massorna kan också skapa brus som irriterar grannar.


Relaterade artiklar