Vad Teknik Har Renaissance konstnärer använder för att mjuka kanter?

February 21

Vad Teknik Har Renaissance konstnärer använder för att mjuka kanter?


Hårda kanter är sällsynta i naturen; mest naturligt förekommande linjer är mjuk och bredbar. En representativ konstnär som strävar efter att skildra både hårda och mjuka konturer i naturen använder tekniker som har sitt ursprung under den italienska renässansen. Renässansmålarna, såsom Leonardo Da Vinci, använde samma metoder för att göra vätske övergångar mellan skuggor och former i sina målningar.

Glas

Glas är en teknik som används av flamländska mästare som Johannes van Eyck. En målning började med transparenta glasyrer som differentierade skuggorna; huvuddelen av målningen inkluderade mörka toner. För att skapa mjukare övergångar mellan kanterna på dessa mörka toner, tillämpade en målare transparenta glasyrer som mjukar linjerna över övergångsområden för målningen; på samma sätt, kommer en färgad lins ändra bilden uppfattas av en kamera.

Sfumato

Sfumato är en teknik som blev känd genom Leonardo Da Vinci. Ordet härstammar från den italienska verbet "sfumare", som betyder "att avdunsta som rök" eller "att tona ner." Tekniken använder skuggning, med hjälp av kol eller borstar, som mjukar upp övergången mellan färger och toner. Det avstår användningen av rader till förmån för subtila övergångar från ljust till mörkt med hjälp av en gradering. Detta ger siffror och föremål i en målning eller rita en drömlik kvalitet.

Teckning

Italienska renässansmästarna utformade skisser i penna och bläck, När en konstnär överförs dessa skisser till en permanent ritning han använde kol eller blyertspennor. Han använde sfumato skuggning tekniker för att eliminera hårda kanter, eller använde en mjuk trasa för att gnugga ut kanterna på papperet och skapa mjuka övergångar mellan ljus och mörker.

Söker mjuka kanter

Placeringen av mjuka kanter beror på riktningen och mängden ljus som kommer att bestämma närvaron av skuggor och eventuella reflektioner som mjukar linjerna i ämnet. En konstnär kan bestämma dessa saker genom att stega tillbaka från en målning eller teckning och vindögd ögonen. Detta kommer naturligtvis att mjuka upp kanterna runt ett ämne och ge konstnären en grund för att planera övergångar och kanter. Det är oklart när konstnärer började använda denna metod för att visa sitt arbete, men det användes av Da Vinci under den italienska renässansen.


Relaterade artiklar