Hur du ska titta efter designerns namn på Vintage Clothing

January 18Shopping för vintagekläder kan vara ett roligt och billigt sätt att nab fantastiska designerkläder till en bråkdel av priset. Om du vet vad du ska leta efter, kan du upptäcka ett bra köp bland engångs kläder och lämna glad och säker på att du har hittat en diamond in the rough. Vintage och secondhandbutiker bär ofta värdefulla och sällsynta designer objekt som du inte hittar någon annanstans, korta av en gammal släkting --- om du är mycket lyckliga.

Instruktioner

• Leta upp en vintage klädaffär som redan är väl känd för att ha designer redskap. Du kan oftast få högre prisklasserna vintage slitage genom att resa till exklusiva stadsdelar att göra din shopping. Om du råkar bo i ett modecentrum som New York, Miami och Los Angeles, hitta dessa otroliga köper är så mycket lättare. Men du kan hitta dem i nästan varje större stad.

• Kontrollera att etiketterna först. Även om etiketten saknas från halsen, kan plagget ha andra etiketter eller namnen på formgivaren tryckt på tyget. Kontrollera alla sömmar för andra kontrollampa taggar och märkning av dina åtråvärda designer blindgångare.

• Kontrollera om plagg med prislappar. Även om det inte är designer som du ursprungligen söker, kan det vara ett bra köp ändå. Dessa poster kommer att kosta lite mer, men inte för mycket och definitivt inte lika mycket som om man köper nytt.

• Undvik billiga tyger med dåligt sydda sömmar. Även om ditt objekt inte kan återställas till sin fulla skönhet, kommer en bra designer bit fortfarande väl sydda sömmar och användning tyger.

• Forskning konstnärens tidigare kollektioner för det utseende du är ute efter. Du kanske kan hitta bilder som hjälper dig att identifiera dessa samlingar när du hittar dem personligen.

• Jämför alla etiketter som du kan finna med den etikett som du forskat i förväg för några uppenbara skillnader som kan varna dig till en copycat eller knock-off plagg.

• Prata med kontorist vid vintage butik för att se om det finns en del som avsatts för din designer val.

• Försök på alla och allt innan du köper den. De flesta vintage butiker tillåter inte avkastning. Om det inte finns någon provrum, mäta midjan, innersöm, hylsa eller något annat objekt som du inte kan prova på under dina kläder.

• Kontrollera om det finns fläckar, revor, irreparabla revor och andra brister. Vissa brister är bra och kan döljas med ett bälte eller andra tillbehör, men om tyget är alltför gammal och permanent färgade, kan plagget vara bortom reparation och inte värt att köpa, beroende på var felet är. Även om det kan vara rynkor, ta mellan rynkorna för missfärgning som inte lätt kan repareras.


Relaterade artiklar