Hur gör jag Auto Program kanaler på en gammal TV / VCR TV utan en fjärrkontroll?

July 23

Hur gör jag Auto Program kanaler på en gammal TV / VCR TV utan en fjärrkontroll?


En kanal scan är en viktig del av att använda din kabel-TV-tjänst. När en koaxialkabel är ansluten till en TV, ibland är det inte kommer att visa några kanaler tills du konfigurerar TV: n för din specifika kabelanslutning och söka efter tillgängliga kanaler. En kanalsökning kan appliceras på i stort sett alla typer av TV eller TV / videobandspelare, även om du saknar dess fjärrkontroll.

Instruktioner

• Ta fram TV-menyn. Leta efter en knapp på framsidan av din TV / videobandspelare märkt "meny" eller "setup". Tryck på den och du bör se en meny visas på skärmen. En del av menyn bör informera dig vilka knappar du kan använda för att navigera i menyn. Om inte, kan du prova att använda volymknapparna eller kanalknappar på framsidan av TV: n och se om du trycker dem gör att du kan navigera genom menyn.

• Ange kanalskanningsinställningar. När du har möjlighet att navigera genom TV-menyn, leta efter "kanalsökning" "auto-programmet" eller "auto-tune" alternativet. Detta kan vara inuti en av TV: ns undermenyer som "set-up", "kanal set-up" eller liknande. Nyckeln till detta steg är att ange dina kabelinställningarna innan du kör din kanalsökning. Den "tunerläge" alternativet måste sättas till "kabel" i stället för "air" eller "antenn." Du kan behöva ange vilken typ av kabel för att använda detta ställs in på "std" eller "standard" för de allra flesta kabelleverantörer. Om du inte är säker på vad kabeltyp du använder hemma, kontakta teknisk support för din kabelleverantör.

• Kör en kanalsökning. När skanningsinställningarna har ställts in på rätt sätt, köra genomsökningen (oftast genom att trycka på en "start", "scan" eller "börja" knappen.) När genomsökningen är klar, kontrollera om du får alla dina kanaler. Kontakta din kabelleverantör om du är osäker på hur många kanaler du ska kunna få.


Relaterade artiklar