Elektroniska spårningsverktyg för katter

August 5

Elektroniska spårningsverktyg för katter


Många djurägare låta sina katter allemansrätten området på natten. Dock har pott s nattliga vandringar varit en gotländska mysterium. I dag har vi tekniken för att spåra husdjur, djur och även människor med GPS och andra tjänster. För katter, kan djurägare välja mellan en mängd olika elektroniska spårningsverktyg inklusive GPS-spårning selar, mobiltelefon och SMS spårning och subdermala RFID mikrochips.

GPS Selar

Global Positioning System används ofta i militära och civila verksamhet. För dem med en GPS fordon eller en mobiltelefon kan du använda GPS för att lokalisera din position och få vägbeskrivningar till din destination. För att spåra din katt med hjälp av GPS, helt enkelt placera en GPS sele på kitty & amp; # 039; s tillbaka för att spåra sina nattliga utflykter. På så sätt kommer du aldrig att förlora ditt husdjur.

Mobiltelefon och SMS Tracking

GPS kan också kombineras med Global System for Mobile Communications att spåra kitty under hennes vandringar. Kort sagt, kan djurägare upptäcka sin katt & amp; # 039; s vistelseort via mobiltelefon. Här & amp; # 039; s hur det fungerar: pott & amp; # 039; s krage är fäst med en GPS / GSM-enhet. Den kattägare anropar sedan GPS / GSM & amp; # 039; s speciella telefonnummer som skickar ett SMS via GSM. Inom USA, fungerar denna katt spårningssystem på 900MHz och 1900MHz GSM-nät. Den viktigaste nackdelen med denna katt tracking system är att GPS krage enheten måste vara inom ett område som omfattas av ett GSM-nät. Dessutom måste mottagaren vara placerad på pott på ett sådant sätt att satellitantennen kan läsa signaler från åtminstone fyra satelliter.

RFID-spårning chips

Radio Frequency Identification är fortfarande kontroversiell för dess införande av ett datachip under huden. Det är inte bara används för att spåra föremål och boskap, men det är också spårningsenhet av val bland veterinärer för katter och hundar. På så sätt kommer djurägare alltid vet var katten är på så sätt undvika de & amp; quot; Lost Dog & amp; quot; eller & amp; quot; Förlorade katt & amp; quot; tecken du ser häftade på telefon träd och anslagstavlor. Dock oro ökar att mikrochips kan orsaka sår, svullnad och även cancer knölar på husdjur över tiden. Medan statistiskt chanserna är låga, är kattägare uppmanas att kontrollera svullnad och / eller klumpar vid injektionsstället.


Relaterade artiklar