Hur man skriver ett Metal Song på gitarr

June 17

Hur man skriver ett Metal Song på gitarr


Även om det finns ingen rätt sätt att skriva ett metall sång, det finns en allmän plan som de flesta stilar av metall låtar tenderar att följa. Eftersom metall är en gitarrdriven form av musik, de flesta metall låtar börjar med en gitarr riff eller en hotfull ackordföljd. Därifrån är andra instrument och sång till. En sak att komma ihåg innan du skriver en metall låt är att metallen är en mycket teknisk form av musik. Det är nästan omöjligt att skriva metall låtar om du inte har den tekniska färdigheten att spela befintliga låtar i genren.

Instruktioner

• Bestäm vilken typ av metall låt du vill skriva. Flera typer av metall förekommer, från sludge metal till papperskorgen metall till death metal och utanför. Du kan blanda och matcha olika former av metall när du skriver en låt, men i slutändan, bör du ha en uppfattning om vilken typ av låt som du vill skriva.

• Lyssna på en massa låtar i den typ av metall som du planerar att writing.To skriva musik i en viss stil, måste du ha en mycket bra känsla för den stilen. Det är också en bra idé att lära sig att spela många av dessa låtar på gitarr.

• Skriv en metall riff. Metall låtar är nästan alltid i moll, så leka med den mindre skalan när du skriver metalriff. Var inte rädd för att kasta några kromatiska toner i mixen. Metall använder kromatiska toner mer än de flesta former av populärmusik.

• Skriv en ackordföljd som kommer att fungera som versen eller kör av din låt. Denna ackordföljd är oftast i samma tonart som din riff. Det är möjligt för din riff att fungera som antingen kör eller vers, men alla metall låtar har mer än en del. Var inte tvekar om att lägga till en enda anteckning fyller i din ackordföljden.

• Skriv broar, haverier outros, solo sektioner och vad andra delar som du tror att din låt behöver. Du kan experimentera med att ändra nycklar och använda andra avancerade musikaliska tekniker, men alltid se till att delarna låter bra tillsammans. Det viktigaste när du skriver en metall låt är att skriva något som du tycker låter fantastisk.

• Spela din sång för andra musiker. Om du är i ett band, få den att träna och se vad alla tycker om det. Det är mycket att uppfylla att höra låten som du skrev på gitarr spelas av ett helt band. Lyssna på all kritik du får med ett öppet sinne. Det är i slutändan ditt val vad du gör med din låt, men ingången till andra musiker kan vara ett ovärderligt verktyg när du skriver en låt.


Relaterade artiklar