Idéer för ett blått på blått badrum med mosaik accenter

October 20

Idéer för ett blått på blått badrum med mosaik accenter


I vår hektiska moderna världen, blått är en lugn och lugnande färg som gör ett perfekt val för badrum. Utnyttja hjälp nätet färgverktyg såsom de som anges av Design Shack att välja blå kombinationer för de mest professionella resultat. Para din nya blå färg med tålig glas eller keramikplattor för att skapa ett badrum som kommer att hålla upp de fysiska påfrestningar för dagligt bruk samt.

Accent Blå

Kungliga blått och turkos göra en bra kombination med kontrasterande, solgult för brytning. Paint kungsblå på väggar från cirka tre fot från golvet på ned, och måla turkos på den övre delen av väggarna. Skapa en kontrasterande band mellan de båda färgerna genom att fästa ett band av gula gränsen plattor där de båda blues skär. Accent liknande runt speglar, fönster och dörrar med smalare gula kanter. Använd färgmatchade kungsblå keramiska plattor på golvet, och göra ett faux "matta" med ett band av gula mosaik ca 6 inches från väggarna runt. Rena vita fixturer kommer kontrast fint.

Känn havet

Måla blekblått på taket och gråblå på väggar för utseendet på ändlösa himmel och hav. Lägg till vita knutar och alla vita fixturer för att öka känslan av friskhet och ren salt luft. Gör en mosaik på duschväggarna till slut. Använd sand färgade plattor för att skapa en "strand" och använda nyanser av blått, grönt och vitt att skapa rännilar av "havsvatten" eller köpa handgjorda fisk och korallrev plattor för en undervattens mosaik. Sök "handgjort kakel och mosaik" för inspiration, eller hitta artister som kan göra detta åt dig.

Retro Checkerboard

För en känsla av 1940-talet, måla väggar en blek aqua färg och måla trimma två eller tre nyanser djupare än väggfärg. För en enastående retro gräns, par små svarta och vita mosaikplattor i en 12-tums schack bandet börjar ungefär tre 3-fot hög runt i rummet. Kakel golvet med en liknande rutmönster av större keramiska plattor i svart och vitt. Använd alla vita vintage fixturer för äkthet, eller gå för nyare svarta fixturer för ultimat kontrast.

Midnight Blue

Om du föredrar ett mörkt badrum med en modern känsla, kan detta vara något för dig. Måla taket och övre tredjedelen av väggarna djupa midnattsblå, blanda in den mellersta tredjedelen med en ljusare kungsblå och avslutar med ett medium djupblå på den nedre tredjedelen. Du kommer att ha en färg spruta för att blanda färgerna sömlöst. Om väggarna röra golv och tak, skapa 4-tums trim band av kobolt blå glasmosaikplattor flecked med guld. Använd koboltblå inventarier och guldpläterad hårdvara för lyxig look.


Relaterade artiklar