Hur uppdaterar en 1960-talet eran kvistig furu den

May 22

Hur uppdaterar en 1960-talet eran kvistig furu den


Knotiga furupanel och möbler var vanliga val för familjerum, hålor och vardagsrum på 1960-talet, som många husägare kände stil lånade en avslappnad, rustik luft. Numera är dock utseendet verkar helt enkelt den, och det kan ge ditt hus en äldre känsla, vilket gör alla dina möbler ser något malplacerad och gammaldags. Lyckligtvis kan du uppdatera en obehagligt retro kvistig furu den utan att göra en dyr större översyn av hela rummet. Paint kommer omedelbart att förändra och dölja furupanel och möbler.

Instruktioner

• Täck golvet och alla unpaintable möbler i vardagsrummet med damm lakan. Ta bort hårdvara från möbler du planerar att måla.

• Tejpa av listen och bottenplatta i rummet med målartejp. Blanda 1/4 kopp trinatriumfosfat med 1 liter vatten. Sätt på gummihandskar och använda lösningen för att torka ner alla möbler och väggpaneler som du planerar att måla. Låt bitarna till lufttorka.

• Slipa möbler och väggpaneler du planerar att måla med en elektrisk slipmaskin och 60-slippapper. Upprepa med 120-grit och 220-grit. Dammsug upp allt damm från slipning.

• Sök varje möbel för små hål i kvistig furu, som tall har ofta små stötar och hack. Även om du förmodligen slipat bort det mesta av dem, använder trä kitt på de du hittar. Applicera trä kitt med en spackel och sedan slipa dem.

• Prime varje bit av möbler och väggpanel med en oljebaserad grundfärg med hjälp av en 3-tums nylonborste eller en roller. Låt primern torka i minst tre eller fyra timmar.

• Måla alla träpaneler en enda grundfärg som varmvit, grädde eller smörgult. Måla möbler liknande färger eller färger som bättre matchar din inredning systemet, såsom blått eller rött.

• Låt färgen torka över natten och tillämpa en sista lagret till alla delar och paneler. Låt dem torka igen under natten. Installera ny maskinvara på möbler för att fullständigt uppdatera den.


Relaterade artiklar