Agapanthus och döda Blad

February 9Bäst när odlas i USA. Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 8 och högre, växer Agapanthus orient till en höjd av 3 fot, producerar stjälkar med klotformad kluster av lavendel eller ljusa blå blommor. Även kallad afrikansk lilja och Lily of the Nile, behöver agapanthus sandig, väldränerad jord och massor av sol för att växa. Om din Agapanthus har dött, hängande eller missfärgade blad, är chansen att problemet är miljön. Undersök dess omgivning noggrant för att bestämma och behandla problemet.

Rotröta

Gräva i jorden kring dina krisdrabbade Agapanthus med en spade. Om jorden är fuktig, kan rotröta vara orsakar döda bladverk. Sondera agapanthus rötter med fingrarna. Om de känner sig mjuk eller mosig, gräva ut Agapanthus omedelbart, trimma bort de ruttnade delar av rötterna med en kniv och plantera det på andra håll i sandig, väldränerad jord.

DÅLIG JORD

Lerjordar kan också orsaka döende blad genom att hämma vattenavrinning. Testa marken för lera genom att plocka upp en näve och klämma. Om jorden håller ihop i en klump när du släpper trycket, det blev för mycket lera. Ändra marken med lika delar torv och sand för att förbättra dräneringen. Om jorden är för tätt packad, får agapanthus rötter inte får tillräckligt med vatten. Odla jorden med en spade till ett djup av 8 till 12 inches för att ge en djup, rik säng att vatten tränger lätt.

Otillräcklig ljus

Titta på vad som växer i närheten av Agapanthus. Denna blomma behöver sex till åtta timmars direkt ljus per dag. Om bladverket gulnar och dör, kan det inte vara att få tillräckligt med ljus. Trimma tillbaka kvistar och andra planteringar som skugga dina agapanthus, särskilt på morgonen och sent på eftermiddagen. Om du inte kan göra det, flytta agapanthus till en soligare delen av trädgården.

Sniglar

Sniglar kan döda Agapanthus lövverk liksom rötter. De gillar en fuktig, fuktig miljö och jord som inte är ofta störs. Även sniglar kan plockas bort och förstöras, är de bäst kontrolleras genom att eliminera markfuktighet problemet med ändringsförslag och odling. Om problemet är allvarligt, det finns flera produkter på marknaden för kemisk bekämpning. Använda dem sista utväg eftersom dessa produkter är troligtvis att döda nyttiga insekter tillsammans med sniglar.


Relaterade artiklar