Vad är det bästa sättet att skydda en trä däck?

February 1

Vad är det bästa sättet att skydda en trä däck?


Ett trädäck en stor utomhus investering som ger mervärde, estetiskt tilltalande och ökad utomhus livsrum till huset. Även om en mängd olika träslag som används i däck konstruktion, inklusive ceder, redwood, cypress och tryckimpregnerat furu, med allmänt förebyggande åtgärder kommer att behålla däck vid eller i närheten av sitt ursprungliga skick under många år. Korrekt konstruktion och konsekvent vård är nycklarna till att göra ett däck sist.

Investera i kvalitet trä

Boka byggandet av ett däck till ett senare datum om bekostnad av hög kvalitet trä är för mycket att betala. Kontrollera med timmer leverantör för att avgöra vilka däck träslag är garanterade att hålla den längsta. Även om vissa träslag är naturligt hållbara, såsom cederträ och furu, kan andra träslag behandlas kemiskt för att hålla en väsentligen lång tid. Den första bästa sättet att skydda ett däck är i trä val.

Rätt Pitch

Korrekt däck konstruktion bidrar till livet av ett däck. Stigningen, även om det kan synas nivå, är mycket viktigt. I själva verket borde det vara nära nivån, men regnvatten måste rinna bort från huset och utanför av däcket i stället för stående och bildar försämrade pölar på ytan av däckets trä. Den lämpliga beck, tillsammans med rätt avstånd mellan varje däck träribban möjliggör enkel dränering och luftning av däcket trä.

Solexponering

Placeringen av däck är lika viktig som dess stigning och dränering. För lite sol gör däckyta benägna att mögel och mjöldagg när den blir våt, och för mycket solexponering kan bära på däck yta. Placera däcket på en sida som tar emot några timmars skugga på en dag, möjligen på östra eller västra sidan av huset. Under den partiella skuggan av ett träd eller en beläggning över däck för en del av dagen minskar stressen på trä däck.

Skydda trädäck

Applicera skyddsbeläggningar över trädäck att bevara träytan och för att hindra vatten från att tränga in i träet. Dessa inkluderar trä däck tätningsmedel speciellt framtagna för olika typer av trä, vax och fläck. Frekvensen av dessa ansökningar, oavsett årligen eller vartannat år, anges på produktbehållaren, och detta garanterar att din trä däck är skyddad under en längre tid.

Underhåll

Wood däck skydd är inte komplett utan regelbundet underhåll. Det bästa sättet att rengöra smuts, skräp, mögel och mjöldagg från en kortlek är periodisk svepande och tvättar. Använd en fläkt eller en kvast för att avlägsna stående skräp som löv och smuts från ytan av däcket. Tvätta däcket med vatten och syreblekmedel att bryta ner mögel och mjöldagg växer på ytan av däcket.


Relaterade artiklar