Minoxidil & Skägg Tillväxt

August 9

Minoxidil & Skägg Tillväxt


Rogaine är en populär hårväxt produkt som kan köpas över disk. Det används främst för att stimulera hårväxt på huvudet. Men den aktiva substansen i Rogaine, minoxidil, är känd för att förbättra hårväxten på andra delar av kroppen, inklusive ett skägg. Även om en användare kan se förbättringar i skäggväxt genom att tillämpa minoxidil, är det inte tillrådligt att du gör det.

Använda Minoxidil

Minoxidil kan köpas över disk under olika namn i den form som en lotion eller skum. Enligt Mayo Clinic, är okänd vägen minoxidil fungerar. Applicera aktuella minoxidil till en helt torr hårbotten i de områden som behöver behandling. En applikator typiskt för att få hjälp. Hår kan inte schampon under fyra timmar efter applicering minoxidil. Det appliceras två gånger per dag, vanligtvis på morgonen efter en dusch och kvällen innan sängen.

Försiktighetsåtgärder

Om du slutar att använda minoxidil, kommer regrown hår sannolikt att förloras, och användaren kommer inte att se något mer hårväxt. Var medveten om att en blodtrycksfall kan förekomma, kan vätska behållas eller hjärtfrekvensen kan öka. En användare med högt blodtryck eller hjärtproblem bör se sin läkare innan man beslutar att använda minoxidil. Håravfall kan fortsätta i två veckor när en användare startar först tillämpa aktuella minoxidil.

Bieffekter

En vanlig biverkning av minoxidil är klåda vid hårbotten eller hudutslag. Andra sällsynta biverkningar inkluderar akne på appliceringsstället, brännande i hårbotten, ansiktshår tillväxt, ökat håravfall, inflammation eller ömhet vid roten av håret, rodnad hud, svullnad i ansiktet och nässelutslag. Om för mycket minoxidil absorberas i kroppen, andra biverkningar inkluderar dimsyn, bröstsmärtor, huvudvärk, yrsel, svimning, snabba hjärtslag, domningar eller stickningar i händer, fötter eller ansikte, och snabb viktuppgång.

Effektivitet

Studier har visat att minoxidil fungerar för både män och kvinnor. Tjugosju amerikanska medicinska centra genomfört tester med mer än 2000 patienter med manligt håravfall som använt minoxidil under ett år. Sexton procent hade inget hår återväxt, 36 procent hade minimal återväxt och 48 procent såg måttlig till tät återväxt. När kvinnor testades på effektiviteten av minoxidil, två av tre rapporterade vissa hår återväxt.

Skäggväxt

Mayo Clinic avråder tillämpa minoxidil till andra delar av kroppen utom på huvudet eftersom chanserna att det absorberar genom huden är mycket högre. Absorberande minoxidil genom huden kan påverka hjärtat och blodkärlen negativt. Det har inte testats eller saluförs för ansikts tillväxt och är därför inte föreslås för detta ändamål. Mayo Clinic varnar användare att undvika att minoxidil någon annanstans utom hårbotten, hävdar att det kan orsaka oönskad hårväxt i ansiktet om det av misstag appliceras på ansiktet. Detta tyder på att skäggväxt kan vara möjlig om den tillämpas, men förfarandet är unstudied och ofullständiga.


Relaterade artiklar