Maskerad masker informationen

December 11

Maskerad masker informationen


Ordet maskerad innebär agerar under falska förespeglingar. Du kan beundra maskerad masker för mysteriet de ger bäraren eller iögonfallande design. Du kan också vara förvånad över att finna att deras användning för att dölja identiteter och krydda upp ett parti har en spännande historia som går tillbaka flera århundraden.

Historia

Ursprunget för de maskerad mask datum till 1268 Venedig, den första dokumenterade datum venetianarna kan ha använt maskerna i firandet av karnevalen, som markerade den årliga högtidlighållandet av val av dogen Vitale Michieli. Venetianarna kan också ha varit upphovsmännen till användningen av maskerar under bröllop och andra festligheter. Royals över hela Europa antog seden att använda masker för maskerad bollar så tidigt som den 17: e och 18-talen.

Typer

Du hittar fyra huvudtyper av maskerad masker: halvt, Fyllda, huvud och stick. En halv maskerad maskerar går över ögonen och täcker större delen av pannan. Det knyts bakom nacken med hjälp av band. Full masker traditionellt täcker hela ansiktet, inklusive munnen, vilket gör att äta och dricka svårt. Många fulla masker nu lämnar en öppning för munnen. Head masker täcker hela huvudet, och tenderar att vara noggrannare, eftersom de möjliggör design av fjäder eller tyg på baksidan av huvudet. Du kan hålla en pinne mask i din hand. Det omfattar vanligtvis ögon och panna.

Original Användningar

Masker blev populär med venetianarna, eftersom de gjorde det möjligt för lägre klass att mingla med överklassen. De får också dem att dölja sin identitet som de begått omoraliska handlingar. Venetianarna används också maskerad stil masker i improvisationsteater. De konstruerade dem för att återspegla känslor som svartsjukt och kärlek. Venetianerna härmade masker av populära figurer i dessa komedier för användning i deras fester. Även om användningen av masker i Venedig bleknat efter österrikarna tog kontroll över staden 1797, en grupp konstnärer förnyade sin popularitet 1979.

Modern Day

Idag maskerar visas på en mängd olika evenemang, bland annat venetianska karnevalsfirandet. En okonventionell bröllop kan se bruden bär en mask i stället för en slöja. Tonåringar använder maskerad masker för kostym bollar på skoldanser såsom balen. Du kan också se masker till special festivaler som kinesiska nyåret och Renaissance Festival, men en av de mest populära användningsområdena är för att fira Mardi Gras i New Orleans. Deltagarna i parader samt åskådare bära masker. Om du väljer att inte bära maskerad masker, kan du använda dem som intressanta delar av teckningen.

Material

Venetianska masker är oftast gjorda av papier-maché eller fjädrar som omfattas av strass och kristaller. Vissa kan funktionen sammet, läder eller ett vax bas. Billigare masker kan ha ett plastskal som överensstämmer med krökningen hos ytan. En konstnär pryder sedan masken med fjädrar, färg, tyg, smycken och en mängd andra poster. Dekorativa band kan säkra maskerna medan enkla versioner kan använda ett gummiband.


Relaterade artiklar