Gravida Chihuahua Symtom

November 18

Gravida Chihuahua Symtom


Gravida Chihuahuas har en relativt kort gestationperioden och börjar visa symptom på graviditet mycket snart efter befruktningen sker. Eftersom Chihuahuas är små hundar med smala bäcken, kan graviditet vara en farlig tid för dem, och det är viktigt att identifiera graviditet så snart som möjligt.

Mage Svullnad

Inom tre veckor till en månad efter befruktningen, kommer en gravid Chihuahua mage börjar svälla och hårdna, tar på sig en utspänd utseende. Under dräktighetstiden, vilket är cirka 58 till 60 dagar, kommer hundens mage fortsätter att expandera.

Beteendeförändringar

Gravida Chihuahuas börjar sova och äta mer än vanligt tidigt i graviditeten, som svar på kroppens ökade behov av näring och energi för att stödja utvecklings kullen. Chihuahuas kommer att bli allt mindre aktiva som graviditeten fortskrider.

Andra symptom

En gravid Chihuahua bröstvårtor kommer också att bli mer framträdande eftersom graviditeten fortskrider, som en förberedelse för amning. Gravida Chihuahuas kan också bli mindre intresserade av aktiviteter kring dem när de fokusera sin energi och uppmärksamhet på förberedelserna inför den förestående förlossningen.


Relaterade artiklar