Så här byter du Generator i en 2000 Cadillac DeVille

April 15

Så här byter du Generator i en 2000 Cadillac DeVille


2000 Cadillac DeVille generator ger 138 ampere ström för att ladda batteriet. Den DeVille har många elektriska tillbehör, så det behöver en mer kraftfull generator - för jämförelse skull, använder en äldre Chevrolet 350 motorn en 65-amp generator - att ge tillräckligt med juice för att hålla batteriet laddat. Batteriet ska alltid släcka 14-14,5 volt medan DeVille är igång; och det bör ha 13-13,5 volt när de inte kör. När generatorn inte längre levererar dessa effektnivåer, bör den ändras.

Instruktioner

• Koppla bort den negativa batterikabeln och ställ den åt sidan, se till att den inte vidrör metall. Placera drain pan under kylaren. Lossa avtappningspluggen och låt kylaren rinna. Om pannan är ren, kan du återanvända frostskyddsmedel.

• Lossa spänningen på tillbehörsdrivremmen genom att placera ett uttag på framsidan av remskivan och trycka spännarremskivan bort från bandet. Lyft av remmen från remskivorna. Kontrollera bandet för torr röta och sprickor, och byt vid behov.

• Skruva loss och ta bort generatorn övre fäste, motorstänkskyddet och kylarstödlucka, med hjälp av lämpliga sockets. Unbolt och ta bort den bakre generatorn fästet från motorn, med hjälp av en hylsa.

• Ta bort generatorn fästbultar och kanalen på baksidan av generatorn med hjälp av lämpligt uttag. Ta bort de elektriska kontakterna. Om kontakterna är inneslutna i en plugg, skjut flikarna på kontakten ur samtidigt som du drar ut kontakten. Om kontakterna är bultade till baksidan av generatorn, ta bort muttern och skjut trådarna av. Se till att du kommer ihåg vilken tråd går där. Om det finns fler än två trådar, är det en bra idé att markera trådarna.

• Ta bort front generatorn till luftkonditionering fäste, dra sedan generatorn bort.

• Montera generatorn, sedan den främre generatorn till luftkonditionering fäste och dra åt skruvarna till 37 foot-pounds av vridmoment. Sätt tillbaka de elektriska kontaktdonen. Installera kanalen på baksidan av generatorn. Skruva i generatorns fästbultar och dra åt dem till 37 foot-pounds av vridmoment.

• Montera det övre främre bult och dra åt den till 35 foot-pounds av vridmoment. Installera det bakre fästet på motorn. Dra den bakre konsolen bultar till 37 foot-pounds av vridmoment. Sätt tillbaka kylaren stödluckan och motorstänkskydd, med hjälp av lämpliga sockets. Dra remmen runt remskivor enligt bandet diagrammet på kylarhölje eller motorhuven. Skjut spännaren mot motorn för att få remmen på spännaren. Släpp spänn att sätta spänning på bältet. Anslut batterikabeln. Dra kylaravtappningspluggen och fyll kylaren.


Relaterade artiklar